Sfaturi pentru o recuperare postoperatorie eficienta

Nu are importanta daca ati avut parte de extractia maselelor de minte sau de implantarea unui stimulator cardiac, o interventie chirurgicala, oricat de utila ar fi orice potential de salvare ar avea, este o trauma a corpului.

Totusi, drumul spre recuperare incepe cu mult inainte de a trece prin interventia propriu-zisa. Iata cateva lucruri importante de facut inainte de operatie, care vor ajuta la recuperare.

In primul rand, este necesar sa intelegeti complet rostul interventiei chirurgicale si importanta recuperarii. Cu cat pacientii stiu mai multe si sunt constienti de ceea ce li se intampla, cu atat se vor vindeca mai bine. Starea psihica are un impact urias asupra nivelurilor de stres fiziologic si asupra capacitatii corpului de a se recupera. Puneti intrebari si cereti lamuriri pana cand intelegeti si puteti vizualiza intreaga imagine, inclusiv ce masuri va lua echipa pentru a ajuta la promovarea celei mai bune recuperari posibile.

Inainte de a intra intr-o operatie, ar trebui verificati mai multi parametri ai sanatatii. Nimeni nu ar trebui sa treaca printr-o interventie chirurgicala fara a studia factorii de risc, inclusiv anemia, diabetul sau reactia la anestezicele si tratamentele folosite.

Un corp alimentat corespunzator va reusi sa se recupereze mult mai bine decat unul plin de carente. Daca stiti din timp ca urmeaza sa aveti o interventie chirurgicala, acordati mai multa atentie alimentelor din dieta. Numai alimentele sanatoase pot pregati in mod eficient corpul pentru a trece cu bine peste trauma unei interventii chirurgicale.

Pentru o recuperare de succes ar fi indicat sa renuntati la vicii: fumat, consum de alcool sau alte substante ce provoaca dependenta. Fumatul creste riscul formarii cheagurilor de sange, reduce capacitatea sangelui de a transporta oxigen catre tesuturile care au nevoie de refacere si creste stresul aspra in inimii, in timp ce nicotina dauneaza mucoaselor arterelor. In plus, nu exista posibilitatea de a fuma in spital, asa ca este necesar a renunta progresiv la acest obicei.

MagazinulOrtopedic.ro | Dispozitive si accesorii pentru o ingrijire la domiciliu eficienta!

Inainte de orice operatie, intrebati despre modul in care ar trebui sa decurga recuperarea pentru a va putea pregati corespunzator. In unele cazuri este necesar un scaun cu rotile sau un cadru de mers, iar in altele, poate fi nevoie de un scaun wc de camera sau alte accesorii pentru ingrijire la domiciliu eficienta. Pe toate le puteti gasi accesand https://www.magazinulortopedic.ro/!

Leave a Reply

Your email address will not be published.