Romanii din diaspora pot deveni antreprenori in Romania!

ADAF-Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (www.adaf.ro) in parteneriat cu Asociatia Spirit Romanesc Olnus (Italia) (www.spiritromanesc.it) si Institutul de cercetare- proiectare pentru automatizari IPA SA (www.ipa.ro) lanseaza proiectul “Antreprenor in Romania!”. Obiectivul proiectului este sa sprijine cetatenii romani cu rezidenta in ultimele 12 luni in alte tari membre UE ce doresc sa demareze o afacere in Romania. Timp de 36 de luni, in perioada septembrie 2017 – august 2020, vom incuraja înființarea și dezvoltarea de noi întreprinderi. Acestea trebuie sa fie non-agricole, inovative, sustenabile și incluzive în mediul urban din România (exceptand Bucuresti- Ilfov).

25 de granturi in valoare de 39.000 euro fiecare

Proiectul se desfasoara in mai multe etape menite sa sustina spiritul antreprenorial de la stadiul de idee pana la o afacere sustenabila. 206 persoane vor beneficia de formare profesionala prin curs de Competente anreprenoriale. Cursurile se vor desfasura atat in Romania cat si online prin platforma e-learning. In cadrul cursului vor descoperi instrumentele necesare unui manager de succes. De asemenea vor dezvolta planul de afaceri necesar in competitia pentru unul din cele 25 de granturi finantate prin proiect in valoare de 39.000 euro fiecare.

Pe tot parcursul proiectului participantii vor avea posibilitatea de a opta pentru asistenta. Acestia primesc consultanta in elaborarea planului de afaceri si chiar implementarea proiectului. Toate afacerile infiintare vor fi in continuare promovate in cadrul unor evenimente destinate sa lanseze pe piata noii antrepreori.  Platforma on-line va răspunde nevoilor de informare a comunităților românești din diaspora facilitând  crearea și consolidarea de parteneriate între centre de afaceri, incubatoare tehnologice și de afaceri etc.

Metodologia de selecție si conditiile de eligibilitate vo fi postate pe site-urile solicitantului și partenerilor. Verificati și pagina de Facebook a proiectului – antreprenorinromania-diasporastartup.

Fa primul pas pentru inscriere si completeaza chestionarul online aici

Proiect cofinanțat din Fondul Instrumente Structurale 2014-2020, prin Programul Operațional Capital Uman

Leave a Reply

Your email address will not be published.