Rezultatele proiectului “Build Opportunities for Nourishments by Doing Sports” (B.O.N.D.S.)

“Build Opportunities for Nourishments by Doing Sports” (B.O.N.D.S.), proiect cofinanțat prin Programul Erasmus+ Sport, a fost implementat de Asociația Se Poate în parteneriat cu trei organizații din internaționale (Asd Margherita Sport e Vita Basket din Italia; Universitatea de Sport din Lituania; Trend-Prima din Slovenia), în perioada ianuarie-decembrie 2018.

Obiectivul general al proiectului a fost de a promova cetățenia activă prin încurajarea participării tuturor persoanelor la activități sportive, fizice și de voluntariat, fără a se limita la etnie, religie, vârstă, sex, naționalitate și starea de sănătate.

Printre cele mai importante rezultate ale proiectului amintim:

1. Ghidul de bune practici pentru promovarea participării la activități fizice accesibile în orice context, ghid care conține recomandări cu privire la includerea activităților sportive în viața de zi cu zi, un sumar al evenimentelor organizate în perioada de implementare și cele patru “walking tours” realizate din patru țări partenere în cadrul proiectului.
2. Studiul privind sportul, nutriția și modul de viață în cadrul celor patru țări europene, partenere în cadrul proiectului;
3. Platforma BONDSPORT, unde se pot vizualiza tutoriale prin care sunt promovate diverse tipuri de activități sportive. De asemenea, pe platformă puteți regăsi informații cu privire la evenimentele organizate de cele 4 țări implicate în proiect;
4. O expoziție foto organizată la Primaria Sectorului 3 București cu cele mai relevante fotografii realizate pe traseele (walking tours) promovate pentru îmbunătățirea participării la activități fizice de către toți.

Conferința finală a proiectului organizată în București în data de 14 decembrie 2018 a reunit reprezentanți ai instituțiilor publice și organizațiilor non-guvernamentale românești interesate de domeniul sportiv, precum și voluntarii Asociației Se Poate.

Mai multe detalii despre proiect și rezultatele acestuia găsiți pe platforma http://bondsport.eu/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/bondsport.eu/.  Asociația Se Poate – http://www.asociatiasepoate.ro; http://www.facebook.com/AsociatiaSePoate/

Leave a Reply

Your email address will not be published.