Probleme comune ale masinilor cu motor diesel

Daca detineti o masina cu motor diesel, cu siguranta stiti ca acest tip de motor este o alegere economica si de foarte buna calitate. Cu toate acestea, ca orice alt produs folosit intens, chiar si o masina cu motor diesel se poate defecta. Iata care sunt cele mai comune probleme intalnite la un astfel de vehicul!

Una dintre cele mai frecvente probleme ale masinilor care functioneaza pe motorina este oxidarea uleiului de motor. Acest fenomen are loc atunci cand motoarele diesel raman in repaus mai mult de un sezon sau chiar la trecerea de la un sezon la altul. Problemele de oxidare apar atunci cand aerul intra in rezervor sau in recipientul cu ulei si ramane acolo pentru mult timp. Acest aer care nu este eliminat creaza bule de ulei, iar acestea interfereaza cu procesul de lubrifiere, distrugand tot traseul care ar trebui lubrifiat. Rezultatul apare sub forma defectarii motorului sau a componentelor acestuia.

Motoarele diesel nu sunt la fel ca cele pe benzina deoarece nu utilizeaza niciun sistem de aprindere prin scanteie, prize sau cabluri electrice. Pur si simplu, utilizeaza comprimarea aerului pentru a arde combustibilul. In sezonul rece, motoarele diesel se confrunta cu dificultati de pornire si nu pot functiona normal asa cum o fac in conditii mai calde. De obicei, acest lucru se intampla din cauza comprimarii scazute sau a problemelor legate de livrarea combustibilului.

Bateriile pe baza de acid sunt cele mai utile componente ale unui motor diesel si joaca un rol vital in pornirea motorului. Daca bateria functioneaza defectuos, aceasta nu asigura suficienta energie pentru motor, in consecinta, acesta nu porneste, iar pronirea unui motor diesel este o alta problema specifica intalnita la multe vehicule.

Reparatii de masini in sector 1 | service auto din Baneasa Nord Garage

reparatii de masini in sector 1

Este o realitate ca motoarele diesel sunt, in mod normal, mai zgomotoase decat omologii lor pe banzina. Cu toate acestea, atunci cand zgomotul este intens si neobisnuit, poate fi dovada unor probleme, precum cele ale injectorului sau ale sistemului de compresie.

Indiferent daca aveti masina pe benzina sau motorina, atunci cand suspectati o problema, este neaparat necesar sa va adresati specialistilor pentru a o remedia in timp util. Specialisti bine pregatiti puteti gasi la Nord Garage, un service auto din Baneasa. Pe site-ul https://www.nordgarage.ro/ puteti afla mai multe detalii despre posibilitatea de a face reparatii de masini in sector 1, intr-o locatie moderna si amenajata la standarde inalte, astfel incat masinile clientilor sa fie in siguranta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.