Motive pentru care apa este importanta pentru corpul uman

Hidratarea este cruciala pentru sanatate si stare de bine, dar multi oameni nu consuma suficiente lichide zilnic. Aproximativ 60% din corpul uman este alcatuit din apa, iar aproximativ 71% din suprafata planetei este acoperita de apa. Cu toate ca trupul uman si intreg pamantul sunt formate din mai bine de 50% apa, oamenii nu beau suficienta apa si, mai grav, acest lucru nici macar nu este o prioritate!

La o privire rapida si atenta observam ca suntem 60% apa, iar sangele uman este 90% apa. Nu exista o cantitate standard de apa care trebuie consumata, insa acest lichid este esential pentru rinichi si alte functii ale corpului. Atunci cand este deshidratata, pielea devine tot mai vulnerabila la tulburari.

Pentru a functiona corect, toate celulele si organele corpului au nevoie de apa. Iata cateva motive pentru care corpul are nevoie de apa:

  1. Lubrifiaza si regenereaza interiorul intregului corp! Cartilajele din articulatii si discurile coloanei vertebrale, contin aproximativ 80% apa. Deshidratarea pe termen lung poate reduce capacitatea de absorbtie a socului articulatiilor, ducand la dureri articulare.

  2. Apa formeaza saliva si mucus care ajuta la digerarea mancarii si la mentinerea umeda a gurii, nasului si a ochilor. Acest lucru impiedica formarea leziunilor. Consumata in locul bauturilor indulcite, apa poate preveni aparitia cariilor dentare.

  3. Apa ofera oxigen intregului corp prin faptul ca mai mult de 90% din sange este compus din apa. Cum acesta calatoreste prin tot corpul, transporta si oxigen pe unde trece.

  4. Apa imbunatateste sanatatea si frumusetea pielii. Prin deshidratare, pielea poate deveni mai vulnerabila la diverse tulburari si chiar, la imbatranire prematura. Apa poate face minuni in acest sens!

  5. Deshidratarea poate afecta structura si functia creierului. Este, de asemenea, implicata in productia de hormoni si neurotransmitatori. Deshidratarea prelungita poate duce la probleme grave, mai ales la nivelul creierului.

Stiind ca apa este atat de importanta, cercetatorii din domeniu au cautat diverse metode de a oferi publicului doritor cat mai multe variante de a curata si purifica apa. Astfel au aparut tot felul de statii de tratare apa care pot fi folosite atat la nivel casnic, cat si industrial. Odata cu aceste statii, companiile care le comercializeaza ofera si accesorii de instalare si intretinere. O astfel de companie este HidroInstal Water, care are specialisti si experienta in domeniu si care este foarte apreciata la nivel national. Pentru detalii, accesati http://www.hidroinstal.ro/ si veti gasi echipamente de demineralizare apa, statii de osmoza inversa si multe altele!

Leave a Reply

Your email address will not be published.