Monitor second-hand LCD sau LED? Care este cea mai buna varianta?

In momentul achizitionarii unui monitor din magazinul de monitoare second-hand, https://calculator-ieftin.ro/, cumparatorii trebuie sa ia in calcul mai multe detalii care fac diferenta intre un monitor bun si unul „utilizabil”.

Monitorul second-hand este acel tip de dispozitiv IT care nu trebuie sa lipseasca din casa sau de la birou, fiind folosit atat de utilizatorii incepatori, cat si de avansati. Un monitor second-hand poate satisface cerintele si exigentele cumparatorilor de calculatoare second-hand si nu numai. Un monitor second-hand poate fi atasat unui sistem desktop nou si foarte performant.

Monitoare LCD vs. Monitoare LED

In momentul alegerii unui monitor, varietatea de modele si de tehnologii poate pune in dificultate cumparatorii. De aceea, magazinul online de dispozitive IT second-hand si refurbished le pune la dispozitie clientilor mai multe tipuri de monitoare, care folosesc fie tehnologia LED, fie LCD. Acesti termeni sunt uneori gresit intelesi si folositi. Practic, monitoarele LED sunt monitoare LCD, singura diferenta fiind modul de iluminare a panoului cu cristale lichide.

Monitoare second-hand, calculatoare second-hand, laptopuri second hand si altele | calculator-ieftin.ro

monitoare second-hand

Monitoarele LCD clasice sunt iluminate cu o lampa fluorescenta, in timp ce monitoarele LED sunt iluminate cu LED-uri, aceasta fiind o tehnologie mult mai noua. Specialistii nu pot lansa afirmatii conform carora un anumit tip de monitoare este mai bun decat altul, deoarece ambele tehnologii au propriile avantaje si dezavantaje. Spre exemplu, monitorul LED va oferi un contrast mai ridicat decat un monitor LCD, imaginea avand culori uniforme pe tot ecranul si un negru mult mai intens.

Din punctul de vedere al unghiului de vizualizare, monitoarele LED sunt mult imbunatatite fata de cele LCD, iar dimensiunile sunt mult mai mici in cazul monitoarelor LED, acestea dovedindu-se a fi mai usoare si mai subtiri.

Consum de energie, durata de viata si costuri

Atat monitoarele LCD, cat si cele LED au o durata de viata aproximativ egala, un pret de achizitie aproape egal, mai ales daca se face referire la modelele second-hand, dar si un consum de energie destul de mic.

In concluzie, majoritatea clientilor vor opta pentru clasicele monitoare LCD, insa sunt si persoane mai pretentioase, care doresc sa investeasca in monitoare performante LED.

Leave a Reply

Your email address will not be published.