Lista de verificari inainte de a porni la drum

Inainte de a pleca la drum, asigurati-va ca masina este pregatita pentru calatoria ce urmeaza, astfel incat sa nu aveti probleme. O verificare a masinii inainte de calatorie va ajuta la evitarea inconvenientelor, potentialelor pericole si a cheltuielilor neplanificate ale reparatiilor departe de casa. Iata cateva lucruri carora sa le acordati atentie, mai ales inaintea unui drum lung!

  1. In primul rand, verificati filtrele si lichidele, inclusiv uleiul de motor, antigelul, lichidul de racire, detergentul de parbriz, lichidul de frana si de transmisie, servodirectia. Filtrele de aer murdare pot degaja gaze si pot cauza pierderea puterii motorului.

  2. Verificati fiecare furtun si curea, iar daca observati ca sunt fisurate sau sparte, fragile sau prezinta semne de uzura excesiva, inlocuiti-le cat mai repede posibil, deoarece acestea sunt esentiale pentru functionarea corecta a diverselor sisteme.

  3. Verificati sistemul de franare si asigurati-va daca conexiunea bateriei este curata si fara urme de coroziune.

  4. Verificati anvelopele, inclusiv presiunea din pneuri si surafata de rulare. Anvelopele cu presiune insuficienta reduc economia de combustibil a masinii si favorizeaza uzura neurniforma.

  5. Verificati motorul pentru a va asigura ca ofera cel mai bun echilibru de putere si economie de combustibil si, de asemenea, ca produce un nivel minim de emisii.

  6. Verificati sa aveti capacul din locul alimentarii potrivit si integru, deoarece lipsa acestuia poate favoriza evaporarea combustibilului, ceea ce ar creste consumul.

Daca planuiti o vacanta sau o calatorie lunga din alte motive, este important sa va amintiti ca nu este atat de simplu sa alimentati si sa plecati spre destinatie. Realizarea unei inspectii aprofundate a autovehiculului inainte de a pleca va va oferi liniste si ajutor pentru a face ca aventura rutiera sa fie mai sigura si distractiva.

Servicii de tractari auto si asistenta rutiera la cele mai mici preturi | tractări.ro

tractari auto

Pe sosea se pot intampla multe lucruri imprevizibile chiar daca acordati atentie intretinerii eficiente a masinii. Pentru aceste momente neasteptate, dar care va pot opri din mers, puteti apela la ajutorul specializat oferit de echipa Tractări.ro. Echipele mobile ale aceste companii ofera servicii de tractari auto si asistenta rutiera. Accesati http://tractări.ro/ pentru a primi toate detaliile care va intereseaza!

Leave a Reply

Your email address will not be published.