Independenta la varstnici

Daca doriti sa ramaneti sanatosi si mobili pana la o varsta inaintata, incepeti sa mergeti pe jos, chiar daca ati ajuns la o oarecare varsta si vi se pare ca nu puteti. Incet, incet veti ajunge sa parcurgeti o distanta lunga. Aceasta a fost concluzia unui studiu publicat in Journal of the American Association. Studiul a inclus mai mult de 1600 de barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 70 si 89 de ani. Nimeni nu facea exercitii regulate si toti erau relativ fragili. Au fost impartiti in jumatate, aleatoriu, si unei grupe i s-au atribuit exercitii care includeau mersul pe jos si alte exercitii de forta si echilibru, iar cealalta grupa a participat la ateliere de educatie privind imbatranirea sanatoasa, care includeau unele rutine sanatoase de miscare.

Dupa doi ani si jumatate, persoanele din grupul cu activitati fizice aveau 28% mai putine sanse sa devina persoane imobile, situatie definita prin incapacitatea de a se plimba in jur de 400 de metri fara ajutor, comparativ cu cele din grupul de educatie. Cu toate acestea, unii oameni care au participat la atelierele in care au invatat despre beneficiile exercitilor fizice, au devenit mai activi pe cont propriu.

Miscarea zilnica pentru un batran poate fi factorul care-l mentine independent. Independenta poate fi definita ca abilitatea de a efectua activitati de baza ale vietii de zi cu zi. Aceste activitati inlud: mersul pe jos, mancatul, spalatul, imbracatul, culcatul sau ridicatul din pat. Mersul fara ajutor este, probabil, cel care determina cel mai mult daca o persoana poate sau nu poate trai independent.

Persoanele in varsta care sunt mai active din punct de vedere fizic si care fac miscare in mod regulat, au mai multe sanse sa fie independenti si sa faca diverse activitati zilnice, in comparatie cu batranii sedentari. Un program de exercitii structurat poate face diferenta chiar si in randul persoanelor in varsta.

scaun rotile

Pentru a-i ajuta in acest sens, apartinatorii ar putea sa le ofere un impuls cumparand un cadru de mers, un rolator, o carja sau orice alt dispozitiv i-ar ajuta sa se deplaseze si sa-si doreasca sa faca asta cat mai mult. Pe site-ul https://www.magazinulortopedic.ro/ puteti gasi scaun cu rotile, scaun de baie, saltele si multe alte instrumente si accesorii care favorizeaza miscarea si independenta la batranete!

Leave a Reply

Your email address will not be published.