Foloseste in proiectul tau de constructii platbanda de pe www.mesterumanole.ro

Platbanda este un material de constructii extrem de versatil care isi gaseste intrebuintare in mai multe tipuri de proiecte. Un detaliu interesant legat de platbanda este faptul ca in functie de modul in care este fabricata, aceasta poate sa isi schimbe proprietatiile. Exista doua modalitati prin care se poate fabrica acest material, si anume laminarea la cald sau laminarea la rece. Inainte de a o achizitiona interesati-va intotdeauna de modul de fabricare, caci acest lucru dicteaza proprietatiile acesteia.

Cele 2 tipuri prin care se realizeaza platbanda:

Cum a fost precizat inainte, exista doua moduri in care se poate realiza platbanda. Totul depinde de caracteristicile finale pe care vi le doriti sa le aiba acest material. Cele doua moduri sunt laminarea la rece sau laminarea la cald. Diferentele dintre cele doua sunt:

  1. Prin interermediul laminarii la cald acest produs este realizat la temperaturii foarte mari, ceea ce duce la recristalizarea otelului. Otelul fiind materia prima din care este realizat acest material. O característica esentiala al acestui procedeu este faptul ca prin intermediul temperaturiilor ridicate se ajunge ca otelul sa isi piarda un procentaj mare din duritate, iar acesta se va alungi.
  2. Iar prin intermediul laminarii la rece, acest material devine mult mai dur, iar alungirea acestuia va fi mult mai mare decat in cazul laminarii la cald. Se va observa chiar si o reducere a grosimii materialului. Iar mai mult de atat, este permis si vopsirea acesteia.

Unde se poate folosi platbanda?

Platbanda se poate folosi in mai multe cazuri. Aceasta avand proprietatii precum durabilitatea inalta, rezistenta la rupere sau la coroziune permite integrarea acesteia in mai multe tipuri de proiecte. Spre exemplu, modalitatiile de folosire a acestui material sunt urmatoarele:

Daca este realizata cu ajutorul laminarii la cald, aceasta se poate utiliza in constructia de conducte, incalzitoare de apa, echipamentelor agricol, constructiilor metalice si chiar a vagoanelor.

In cazul in care a fost realizata prin intermediul laminarii la rece aceasta se poate folosi in cadrul electrocasnicelor, masinilor de spalat si asa mai departe.

Pentru a cumpara platbanda de diferite dimensiuni acceseaza chiar acum site-ul www.mesterumanole.ro

Platbanda furnizata de catre Mesteru Manole este de cea mai buna calitate, astfel ca prin integrarea acesteia in cadrul proiectelor dumneavoastra de constructii nu veti regreta. In functie de modul in care a fost fabricata, platbanda achizitionata va presenta mai multe caracteristici.

Interesati-va intotdeauna de acest detaliu inainte de a o achizitiona. Iar pe langa acest material, mai aveti o mare gama de produse din care puteti alege pe site-ul www.mesterumanole.ro! Alegeti intotdeauna calitatea si profesionalismul, alegeti Mesteru Manole!

Leave a Reply

Your email address will not be published.