Fiecare cu micile sale manii,dar tu, ce ciudatenii ai?

Vine o vreme cand nu mai suporti sosetele aruncate peste tot sau dulapurile prea frumos aranjate. Ce este de facut? Sa-i spui sau sa inchizi ochii in speranta ca dragostea va deveni din nou oarba ca Ia inceput, la micile detalii stupide… insa enervante.

Din camera pana in baie, hainele lui zac inprastiate peste tot. In plus, nu spala niciodata chiuveta dupa ce se rade, uita sa astupe tubul cu pasta de dinti, isi lasa intotdeauna prosopul botit si ud pe calorifer.

Acuzarea fiind contagioasa acuzatul riposteaza: “Si tu crezi ca esti mai breaza? Nu ai invatat nici pana acurn sa inregistrezi meciurile de fotbal pe video, habar nu ai sa spell o camasa, nu stii sa te descuri pe o harta, nu te pricepi ssa citesti niste instructiuni, iar despre cheile pe care le arunci unde-ti vine nici sa nu mai vorbim…”

Categoria reprosuri marunte

Acestea nu sunt generate de problemele pe care le ai cu masina de spalat sau de un sot maniac care isi noteaza totul, ci mai ales de ticurile si atitudinile personale. Unii tusesc nervos on de cate on trebuie sa is vreo decizie. Altii, din cauza stress-ului, isi leagana intr­una piciorul sau isi incolacesc pe deget o suvita de par: nurnai asa se pot ei concentra. Unele femei nu nimeresc cuvintele si isi striga sotul Adi in loc Alin (ceea ce nu este tocmai dragut din partea lor). 0 multime de reflexe care ii exaspeream pe ceilalti… si tind a se inmulti o data cu varsta.

Catalin nu raspunde niciodata cand sotia it cheama la masa. Maria se infasoara, fie lama, fie vara, in niste saluri ample ca sa nu ii fie frig, iar Irinel cel ipohondru, Ia cel mai mic stranut se intreaba data nu asa incepe cancerul.

Manii sau diferente?

Fiecare vine intr-o casatorie cu propriul sau tel de a ti. Viata in doi te obliga sa gasasti un teren al intelegerii, insa exista obisnuinte pe care nimic nu le invinge. Degeaba se pierde in scuze cel care si-a facut un obicei din a intarzia: nimic nu it poate calma pe punctualul furibund. Eleganta doamna Ionescu poata sa-i spuna mult si bine stimabilului ei, origine sanatoasa din Caracal, ca tinuta lui nu se potriveste cu a ei, degeaba, nimic nu il clinteste si apoi gusturile nu se discuta. Insa atunci cand apar astfel imbracati, nu ea atrage privirile, ci el, iar rochia ei de “clasa” aproape ca trece neobservata pe Ianga costumul lui de politist care lasa de dorit…

Pe de o parte, avem fiecare niste caracteristici personale, care ii deranjeaza pe ceilalti, cum ar fi dezordinea, intarzierile care au devenit o a doua natura; pe de alta parte, suntem intoleranti Ia cele mai mid defecte ale celuilalt. Ceea ce duce la clasicile scene care se repeta de mii de ori in 10, 20 sau 30 de ani de casnicie dar comunicarea ramane cea mai importanta.

Cateodata, sosetele aruncate peste tot, asteptarea sub cerul senin sau blugii gauriti stil “rocker” nu produc aceleasi efecte. Luam lucrurile diferit in functie de dispozitia pe care o avem. Cateodata suntem In stare sa stergem totul cu buretele, alteori ne enervam. In zilele noastre “bune” suntem in stare sa ne lansam in analiza motivelor subconstiente care ii fac pe dragii nostri parteneri sa se lase asteptati: era copilul preferat al mamei, este copia fidela a tatalui sau, sora lui ii detesta. Sau ne putem lansa intr-un pariu cu not insane: cat va intarzia? 10 minute? Nu… 20? 22? Ura , am castigat?

Dar vai, bona dispozitie nu soseste intotdeauna la intalnire. Tar repetitia te oboseste. Nu numai ca dragostea nu este oarba, ci ea este ca o lupa care mareste detaliul pe care nu doream sa-I vedem si, astfel, iata-ne in pragul unei crize de nervi.Pentru alte materiale informative de calitate accesati siteul nostru scoatefum.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.