Endoscopia si beneficiile acesteia

Endoscopia este procedura folosita de catre medici atunci cand acestia trebuie sa investigheze interiorul esofagului, stomacului sau duodenului. Aceasta procedura nu este una dureroasa, astfel ca nu veti suferi niciun fel de efecte adverse.

Mai mult de atat, aceasta procedura este una foarte rapida, pacietii au nevoie doar de 3-5 minute pentru a realiza aceasta investigatie. Iar pentru ca pacientii sa nu simta niciun fel de durere, medicul specialist va folosi o anestezie locala pentru a mai calma senzatia data de endoscop. Dupa cum puteti vedea, daca aveti nevoie de aceasta investigatie nu trebuie sa va faceti niciun fel de griji.

De ce este folosita endoscopia?

Endoscopia este folosita de catre medici deoarece este una dintre cele mai eficiente metode de a studia esofagul, stomacul sau duodeul pacientilor. Acest tip de investigatie vine si cu o serie de avantaje, pe care medicii le iau intotdeauna in consideratie:

Spre exemplu, cu aceasta invetigatie este foarte usor pentru medici sa detecteze din timp hemoragiile, inflamatiile, infectiile, ulceratiile si asa mai departe. Iar mai mult de atat, rezultatele oferite sunt de o acuratete foarte mare.

Un alt lucru avantajos al acestui procedeu este faptul ca se poate detecta din timp cancerul gastric sau cel esofagian.

O procedura asemanatoare endoscopiei este colonoscopia

O procedura care este foarte asemanatoare endoscopiei este colonoscopia. Atat endoscopia, cat si colonoscopia sunt folosite de catre medici atunci cand este necesar sa se examineze colonul si rectul. Prin intermediul acestei investigatii, medicii au sansa de a capta si transmite in timp real imagini din interiorul colonului.

 

Prin intermediul acestei procedurii se pot detecta din timp polipi intestinali, zonele ulcerate, tumorile si asa mai departe.

Ca si in cazul celeilalte proceduri, si aici timpul necesar pe care pacientul trebuie sa il acorde este relativ scurt, fiind nevoie in general de doar 15 minute. Iar in cazul in care pacientul nu are o toleranta prea mare la durere, medicul ii poate administra fara nicio problema un calmant inainte.

 

Fie ca trebuie sa va faceti o endoscopie sau colonoscopie, la Clinica Medicala Romgermed aveti posibilitatea de a va realiza aceste proceduri. Daca medicul dumneavoastra va recomandat sa va faceti o endoscoie sau colonoscopie, Clinica Romgermed va sta la dispozitie cu cei mai buni medici. Nu trebuie sa aveti niciun motiv de ingrijorare, caci sanatatea dumneavoastra e in cele mai bune maini atunci cand veniti la Clinica Romgermed. Aici veti lucra doar cu cei mai buni medici din industrie, astfel ca totul va decurge foarte bine. Atunci cand alegeti Clinica Romgermed, stiti ca alegeti doar ce este mai bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published.