Elemente care se strica cel mai repede la o masina noua

Nimeni nu spune ca lucrurile noi nu se pot strica, ci doar ca se poate intampla asta dupa un timp de utilizare mai indelungat. Nicio masina nu face exceptie de la aceasta regula. Asta inseamna ca soferii care au achizitionat masini noi pot sa se confrunte cu probleme inca din primul an de utilizare. Mecanicii au creat o lista cu piesele care se strica cel mai frecvent la o masina noua, iar printre acestea se numara senzorii, injectoarele, clapeta de acceleratie, ambreiajul si alte cateva piese.

Noii senzori de parcare sunt mai calitativi si mai performanti spre deosebire de vechile generatii de senzori. Superioritatea lor vine la pachet cu o sensibilitate crescuta, deci se pot strica destul de usor, chiar si in urma unei simple spalari cu jet mai puternic sau din cauza socurilor date de gropi si alte obstacole de pe sosea. Cel mai rau este faptul ca acesti senzori sunt montati in serie si daca se strica o mica componenta, nu mai functioneaza nimic, fiind necesara detectarea defectiunii si schimbarea piesei stricate sau schimbarea intregului sistem de senzori.

Acceleratia masinilor noi nu mai functioneaza pe baza de cablu, ci cu ajutorul unei clapete. De multe ori apar probleme la nivelul clapetei, care este facuta din plastic, iar temperaturile ridicate din sistemul de functionare al masinii o pot deteriora in timp. Aceasta poate fi inlocuita destul de usor!

La 100-150.000 de kilometri parcursi, aproximativ 6 din 10 masini dezvolta probleme la nivelul injectoarelor. Acest lucru se intampla deoarece masinile noi sunt echipate cu o serie de injectoare sensibile ce nu pot face fata combustibilului de proasta calitate ce se gaseste pe piata si nici reviziilor amanate de catre soferi.

ITP pentru camioane in sector 6 | AlfaITP.ro

Pentru a preveni toate aceste probleme este suficient sa mergeti la un mecanic pentru evaluari de rutina ale masinii. Daca va aflati in perioada de pregatire pentru ITP, atunci cu atat mai mult ar trebui sa acordati atentie masinii. In cazul in care inca nu ati gasit inca un loc in care sa faceti inspectia tehnica periodica in Bucuresti, Alfa Motors este o varianta buna. Aici puteti face ITP pentru camioane in sector 6, dar si pentru alte categorii de masini!

Leave a Reply

Your email address will not be published.