Despre teava rotunda trasa in general

Materialul de constructii numit teava rotunda trasa este o piesa foarte cautata in industria constructiilor pentru nenumaratele sale proprietati care genereaza avantaje atunci cand este folosit. In mare, pe langa aspectul sau ce o face usor de implementat in proiecte, atributele sale aparte faciiteaza munca specialistilor care aleg sa o utilizeze in aplicatii variate

Cine si de ce cauta teava rotunda trasa?

Asa cum reiese si din nume, teava rotunda trasa este un material de constructii care nu are nicun punct de sudura sau imbinare, lucru ce ii ofera rezistenta foarte buna. De altfel, acesta este si motivul pentru care lumea alege sa il utilizeze in proiecte care presupun expunerea materialelor la presiuni ridicate.

Faptul ca nu are puncte de sudura pe toata suprafata sa, acest tip de teava reactioneaza foarte bine la presiune prin prisma faptului ca aceasta se distribuie uniform pe toata lungimea fara a se acumula in anumite puncte care sunt mai expuse.

Un alt aspect privitor la faptul ca teava rotunda trasa nu are puncte de sudura, se constituie in jurul afirmatiei specialistilor care confirma ca este mult mai usor si mai precis sa calculezi suprafetele in aceste conditii date din fabrica.

Unde si pentru ce este folosita teava rotunda trasa?

Prin prisma faptului ca teava rotunda trasa este un material cu o multitudine de avantaje si caracteristici, acest material reuseste sa constituie o varianta buna pentru o varietate cel putin la fel de mare. Pe langa domeniul constructiilor clasice, de tip metalic, acest material mai este utilizat si in alte domenii.

Unul dintre acestea ar fi cel naval intrucat acest material este ales pentru a constitui diferite elemente din  domeniu (in special platforme petroliere) precum si pentru realizarea a diferite instalatii din cadrul navelor de profil.

Care sunt cele mai apreciate cinci caracteristici pentru o teava rotunda trasa?

Avand in vedere ca teava rotunda trasa este un material metalurgic, modelata din otel, si face parte si din clasa materialelor de constructii , el are anumite caracteristici aparte. Top cinci cele mai importante ar fi:

  • Arhitectura sa simetrica si perfect rotunda;
  • Buna rezistenta la niveluri inalte de presiune;
  • Forma trasa, lipsita de orice fel de punct de sudura sau imbinare;
  • Durata de viata foarte vasta fondata in principal de faptul ca materia prima din care este obtinuta este otelul;
  • Buna rezistenta la orice fel de sarcina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.