De ce este recomandat sa se scoata maselele de minte?

Dantura este extrem de importanta, intrucat joaca un rol esential in ceea ce priveste vorbirea, masticatia, dar si aspectul fizic al oamenilor. De aceea, trebuie ingrijita cu foarte multa grija. Atunci cand adultilor incep sa le creasca maselele de minte, trebuie sa se gandeasca insa la faptul ca s-ar putea sa fie nevoiti sa mearga la un specialist, pentru a le scoate.

De ce? Toti cei interesati de acest subiect pot descoperi in randurile urmatoare care sunt motivele pentru care trebuie sa apeleze la o interventie de extractie a maselei de minte. Specialistii de la Elveto Dent, care pot sa asigure optim o procedura de extractie masea de minte in sector 2, Bucuresti, au realizat un top al celor mai importante avantaje pe care pacientii le obtin luand o astfel de decizie.

Alinierea corecta a dintilor

Maselele de minte trebuie scoase, intrucat cresc mai tarziu si, de cele mai multe ori, nu mai au suficient spatiu pentru a se dezvolta corespunzator. Practic, maselele cresc peste cele dimprejur, iar pacientii ajung sa aiba dantura stramba. Pentru a evita alinierea incorecta a dintilor, cel mai bine este ca maselele de minte sa fie extrase de catre un specialist in domeniu.

Eruperi partiale

Un alt motiv pentru care adultii trebuie sa ia in considerare indepartarea maselelor de minte este acela ca pot erupe partial, adica o parte din masele ramane in gingie, pe cand cealalta iese la suprafata. In astfel de cazuri, studierea maselelor este foarte dificila, iar in timpul periajului se poate ajunge foarte greu la ele. Nescoase la timp, maselele de minte pot cauza boli ale gingiei, dar si alte tipuri de infectii orale.

Care sunt simptomele care indica aparitia maselelor de minte?

Adultii care experimenteaza urmatoarele simptome trebuie sa consulte un specialist cat mai repede: dureri gingivale, sangerari la nivelul gingiei, chisturi (umflaturi in zona molarilor), infectii repetate la nivelul tesutului moale din spatele maselelor de minte, tumori, deteriorarea dintilor din apropiere sau boli gingivale. Toate acestea sunt semne ca maselele de minte trebuie scoase cat mai repede, pentru evitarea aparitiei unor complicatii grave pe termen lung.

Cand nu trebuie scoase maselele de minte

Expertii de la clinica dentara Elveto Dent sustin insa faptul ca exista si situatii in care pacientii trebuie sa-si pastreze maselele de minte. De exemplu, daca acestea sunt complet sanatoase, au iesit din gingie in mod corespunzator si au un contact bun cu dintii din jur, atunci pot fi pastrate. Mai mult, maselele de minte nu trebuie extrase daca sunt inglobate in os in mod corect si daca nu afecteaza masticatia ori vorbirea.

Extractie masea de minte in sector 2 | clinica dentara Elveto Dent | elveto-dent.ro

extractie masea de minte in sector 2

Cei interesati de subiect pot afla daca isi pot pastra maselele de minte, in urma unei programari la https://elveto-dent.ro/. Cel mai bine este ca pacientii sa afle parerea unui specialist in domeniu, care le poate recomanda cea mai buna varianta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.