De ce este nevoie de marketing afiliat?

 

Programele de marketing afiliat au devenit o modalitate avantajoasa de a face bani pe internet pentru cei care sunt intreprinzatori.  Cu o investitie minima in ceea ce priveste factorul financiar, promovarea de tip afliat reprezinta o excelenta posibilitate de castig pentru toate partile implicate in acest proces. Cu siguranta ca multi se intreaba de ce mai are nevoie de programe de afiliere o platforma online sau un brand care deja beneficiaza de recunoastere la nivel international. In cele ce urmeaza vom incerca sa aflam raspunsul la aceasta intrebare.

Expunere vasta catre toate categoriile de potentiali clienti

Atunci cand esti un nume faimos intr-un anumit sector economic, care se bazeaza pe o puternica caracteristica de brand recognition,  notiunea de brand awareness trebuie avuta in vedere in permanenta. Marketingul afiliat (detalii aici) este benefic pentru orice tip de afacere, chiar si pentru cele care si-au atins anumite praguri de recunoastere, pentru ca:

  • Permite atingerea unui numar mai ridicat de clienti fara sa fie nevoie de investitii masive – spre deosebire de publicitatea platita, promovarea prin marketing afiliat se bazeaza pe un excelent raport intre investitii si rezultate. Furnizorul nu trebuie sa plateasca decat pentru rezultatele palpabile, in timp ce afiliatul efectueaza intreaga munca. Este in interesul afiliatului sa incerce sa atraga cat mai multi clienti pentru furnizor, dat fiind faptul ca este platit pentru rezultatul concret, obtinut ca urmare a recomandarilor sale.
  • Permite directioarea exacta a clientilor catre un anumit produs/e – nu mai este nevoie de realizarea unor campanii cu costuri ridicate pentru promovarea unui singur produs sau categorii de produse. Afiliatii se vor ocupa sa “raspandeasca” datele despre acestea, fara ca furnizorul sa depuna vreun efort financiar. Acesta va plati numai pentru rezultatele generate de catre achizitionarea produsului sau produselor respective.
  • Permite intrarea mult mai facila pe o anumite nisa – in cazul in care furnizorul isi doreste o extindere a ariei de activitate, nimic nu este mai usor decat sa o faca prin intermediul programului de afiliere, care ii ofera aceasta oportunitate fara sa fie nevoie de investitii mari.
  • Permite cresterea veniturilor si rentabilizarea cheltuielilor – furnizorul va beneficia de crestere financiare si va putea optimiza nivelul cheltuielilor. Plata sub forma de comision, raportata la rezultatul concret generat, ii permite acestuia sa obtina incasari mai mari, alaturi de un trafic mult mai bun.

Marketingul afiliat este o sursa continua de avantaje pentru un furnizor, care va beneficia de acestea fara a depune eforturi financiare prea mari. De aceea, programele de afiliere sunt atat de apreciate de catre marii retaileri si magazinele online.

Leave a Reply

Your email address will not be published.