De ce avem nevoie pentru o gaura de hota ?

Daca aveti nevoie sa efectuati o gaura precisa si curata, cu diametru cuprins intre 25-300 mm, este recomandat sa apelati la perforarea cu carota diamantata. Perforarea care utilizeaza carote diamantate este cel mai simplu si mai eficient mod pentru a obtine o astfel de gaura, de care aveti nevoie. Aceasta ofera o gaurire rapida si precisa, vibratii reduse, praf putin si zgomot redus, in comparatie cu alte metode de gaurire. In plus, ofera o gaura perfect rotunda, fara a fi necesare retusari suplimentare.

carota-pentru-beton-armat-tornadorIn general carotarea diamantata se utilizeaza pentru a obtine:
– Gauri pentru hote
– Gauri pentru aerisiri
– Gauri pentru instalatii
– Gauri pentru canalizari

Perforarea cu ajutorul carotei diamantate

Fie ca ai cumparat o noua locuinta, sau ca ai decis sa modernizezi locuinta veche, s-ar putea sa ai nevoie de o gaura pentru hota, asta in cazul in care nu exista una deja. Sau poate tocmai iti construiesti o casa, si ai ajuns la punctul in care trebuie pregatita gaura pentru hota. In oricare dintre aceste situatii, vei avea nevoie de carotarea diamantata a betonului.

Procesul de carotare a betonului necesita aparatura speciala. Pentru a taia betonul, este nevoie de carote diamantate. Aparatul special poate fi utilizat pentru a taia betonul sau pentru a efectua gauri in beton armat, pentru diverse utilizari, printre care se numara si gaura pentru hota. Exista si metode clasice de taiere a betonului, si anume prin percutie rotativa sau prin spargere cu diverse instrumente. Insa spre deosebire de metodele clasice, metoda prin carotare diamantata este mult mai rapida, curata, econimica si mai putin zgomotoasa.

Carotarea diamantata are si beneficii din punct de vedere estetic. Gaura si zidul ramase in urma carotarii diamantate au marginea bine definita. In plus, materialul din jurul taieturii sau gaurii obtinute in urma procesului de carotare nu este afectat si nu necesita reparatii.
Procesul de carotare umeda diamantata nu produce vibratii in structura betonului, ceea ce il diferentiaza enorm de instrumentele de percutie rotative.

Este recomandat sa se utilizeze echipamente specializate si personal calificat pentru a efectua carotarea diamantata a betonului, pentru a reduce costurile si timpul de executie, optimizand lucrarea de carotare.

Carotarea diamantata poate efectua gauri in diverse materiale, precum beton armat, zidarie, BCA, granit, caramida, gresie si asfalt. Acest proces a inceput sa fie din ce in ce mai popular pentru realizarea unei gauri de gota.

Gaura de hota prin carotare diamantata

Pentru a monta o hota in bucatarie, aveti nevoie de o gaura in beton. Efectuarea unei astfel de gauri se realizeaza cu ajutorul unei masini speciale, dotate cu carota diamantata. Aceasta carota diamantata are diametrul specific, in functie de necesitati. Gaura necesara pentru hota este realizata prin carotare umeda, ceea ce rezulta intr-un proces fara vibratii, fara praf si cu un nivel redus de zgomot. Zgomotul produs de masina dotata cu carota diamantata nu depaseste zgomotul produs de un aspirator.

Pentru a se efectua o gaura de hota prin procesul de carotare diamantata, se urmeaza cativa pasi:
Pasul 1. Se executa o gaura de 5 cm pentru montarea suportului masinii de carotat. Acest lucru dureaza cateva secunde.
Pasul 2. Se monteaza si se fixeaza suportul masinii de carotat.
Pasul 3. Se instaleaza colectorul special pentru a retine praful si apa rezultate in urma carotarii.
Pasul 4. Se incepe procesul de carotare umeda. In cadrul acestuia, apa este pompata in interiorul carotei, pentru a o raci in timp ce taie in beton. Datorita acestui procedeu, in timpul carotarii nu se produce praf si alte mizerii.
In general, executarea unei gauri de hota dureaza aproximativ 20 de minute. Durata carotarii depinde si de cantitatea de fier din peretele care trebuie gaurit.

Avantajele utilizarii carotei diamantate

Exista numeroase avantaje pe care le ofera procesul de perforare cu carota diamantata. Iata cateva dintre cele mai mari avantaje pe care vi le ofera utilizarea carotei diamantate pentru realizarea gaurilor pentru hota si a altor perforari de beton.
– Nu produce praf. In timpul executiei gaurii in beton, carota diamantata nu produce praf. Acest proces utilizeaza apa in timpul procesului de gaurire. Apa are rolul de a raci pastilele diamantate si de a prelua betonul macinat in acelasi timp, lucru care nu permite producerea de praf.
– Nu produce vibratii. In timpul carotarii diamantate, nu se produc vibratii in structura betonului, astfel ca nu se produc nici fisuri in structura betonului taiat/gaurit.
– Nu produce zgomot puternic. In cadrul unui imobil, vibratia se propaga prin structura betonului, lucru ce permite transmiterea zgomotului produs in timpul gauririi la vecini. In cazul procesului de gaurire cu carota diamantata, vibratiile si percutia nu sunt produse, astfel ca zgomotul nu este transmis la vecini.
– Este rapid. Pentru gaurirea unui zid de 30 cm grosime, se utilizeaza o carota diamantata cu diametrul de 122 mm si gaurirea se realizeaza in aproximativ 8-10 minute. In general, viteza de executie a gauririi este ingluentata de cantitatea de armatura care exista in structura betonului.
– Apa folosita pentru gaurire se colecteaza. Apa utilizata in timpul procesului de carotare este colectata cu ajutorul unui colector special si al unui aspirator de apa.

Repastilare carote

repastilare carote
repastilare carote

Daca efectuati lucrari de carotare, atunci sigur stiti ca in timp, dupa cateva utilizari, carotele diamantate se uzeaza. In acest caz, nu este nevoie sa le schimbati cu unele noi, ci puteti apela la servicii de repastilare de carote diamantate. Repastilarea carotelor este un serviciu pe care il ofera specialistii si care consta in scurtarea carotei uzate doar atat cat este necesar. Prin intermediul repastilarii carotei, sunt indepartati segmentii uzati si partea deteriorata a tubului. Dupa aceasta, se brazeaza segmenti noi.

In urma procesului de repastilare a carotei, veti putea utiliza din nou carota diamantata respectiva, care va functiona la fel ca o carota diamantata noua. Acest serviciu va permite sa va bucurati in continuare de carotele de care dispuneti, reducand astfel costurile pe care le implica achizitionarea unor carote noi. Repastilarea carotelor ajuta la folosirea indelungata a acestora.
Puteti gasi o varietate de carote diamantate si apela la servicii de repastilare carote, la disc-beton.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.