Curiozitati din lumea cafelei: 5 motive pentru care sa te bucuri si mai mult de ceasca ta de cafea

Pentru milioane de oameni din intreaga lume, diminetile incep prin savurarea unei cesti de cafea, menite sa le aduca un plus de energie si sa ii pregateasca corespunzator pentru provocarile unei noi zile. Dupa cum probabil bine stim, cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi din intreaga lume, desigur alaturi de clasica apa si ceai. De-a lungul timpului, in jurul cafelei au circulat numeroase zvonuri mai mult sau mai putin pozitive, insa un lucru este cert si anume faptul ca iubim gustul acesteia si ca este una dintre cele mai miraculoase bauturi care ne juta sa dam startul fiecarei dimineti. Cafeaua desi poate parea doar un moft al lumii moderne, in realitate ea are o istorie foarte indelungata avand in vedere ca ca aceasta era utilizata si de catre popoarele din antichitate in diverse scopuri, astfel ca beneficiile acesteia au fost recunoscute inca de pe atunci. Astazi avem posibilitatea de a studia beneficiile cafelei si mai amanuntit, astfel ca cercetatorii au descoperit o multime de lucruri interesante despre aceasta.

Cafeaua se regaseste in prezent sub o diversitate de forme si arome, astfel ca indiferent de modul in care alegem sa o consumam, cert este faptul ca in fiecare dintre situatii avem posibilitatea de a ne putea bucura de un cumul de beneficii. Pentru ca cu certitudine si tu esti un mare iubitor de cafea, iata 5 motive pentru care sa te bucuri si mai mult de ceasca ta de cafea, indiferent de modul in care alegi sa o consumi.

Capsule cafea – www.webcoffee.ro

Cafeaua creste semnificativ capacitatea de concentare.

Poate ca in prima parte a zilei capacitatea noastra de concentrare este mai mare, insa daca raportam lucrurile in a doua parte a zilei, s-ar putea sa descoperim faptul ca a ne concentra reprezinta defapt o mare provocare. In acest sens, o ceasca de cafea iti poate fi de un real ajutor avand in vedere ca ingredientele naturale ale acesteia par sa imbunatateasca semnificativ activitatea creierului.

Iti ofera un boost de energie.

Cafeaua este de departe unul dintre cele mai naturale energizante existente, astfel ca daca te simti lipsit de vlaga, de asemenea o ceasca de cafea te poate ajuta enorm in acest sens. Este totusi recomandat sa o consumi undeva in prima parte a zilei, pentru a nu avea un impact negativ asupra somnului.

Creste tensiunea arteriala.

Acest lucru este un beneficiu doar daca privim lucrurile prin prisma unei tensiuni scazute, pe care trebuie sa o aducem la normal. Cafeaua este foarte bine cunoscuta pentru faptul ca poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale, insa este important de avut in vedere ca este total nerecomandata in situatia hipertensiunii arteriale.

Previne diabetul de tip II.

Un lucru mai putin stiut despre cafea este faptul ca cercetatorii au descoperit un lucru foarte interesant despre cafea si anume faptul ca aceasta poate scadea riscul aparitiei diabetului de tip II cu pana la 33%, astfel ca acesta reprezinta un motiv in plus pentru care sa te bucuri si mai mult de ceasca ta de cafea.

Cafeaua faciliteaza digestia si accelereaza metabolismul.

Acest lucru este un aspect care s-ar putea sa prezinte un mare interes pentru toti cei care doresc sa slabeasca sau sa se mentina in forma. Consumata fara lapte sau indulcitori, cafeaua pare sa ajute foarte mult in ceea ce priveste accelerarea metabolismului sau facilitarea procesului de digestie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.