Cum sa stabiliti un interviu la telefon pentru angajare

Va nelinisteste sa telefonati? Fara panica! V-am pregatit un ghid de conversatie telefonica care va va ajuta sa invingeti fobia de telefon.

Cum se face un apel-soc?

Expertii in comunicare spun: a face un apel telefonic suscita aproape mai multa neliniste, decat pronuntarea unui discurs in public, chiar si pentru cei mai rutinati. Ei au numit acest fenomen: teama de telefon. Ca sa treceti de aceasta fobie, va vom da o lista cu sfaturile necesare. Examinati-le, planificati-va apleluri, impregnati-va un scenariu si formati numarul.

  1. Spuneti “Buna ziva “, cereti numele persoanei cu care vreti sa vorbiti si notati-l.
  2. Comunicati exact de ce ati sunat si cereti numele persoane cu care doriti sa vorbiti,daca ati revenit faceti un mic rezumat al conversatiilor anterioare.
  3. Confirmati daca au primit toate documentele pe care le-ati trimis catre ei prin mail, fax.
  4. Solicitati o intalnire pentru un interviu, puneti punctul pe i 
  5. Multumiti aceste persoane si confirmati ortografia tuturor numelor ca si excatitatea adreselor (postale si electronice) si numerele lor de telefon si fax.

Nu uitati…

  • Nu fiti niciodata nepoliticoasa, nerabdatoare sau aroganta. Puteti sa mai sunati, daca nu obtineti toate informatiile sau rezultatele cerute.
  • Ramaneti la scopul propusi si nu improvizati. Conversatiile cu obiective precise dau intotdeauna cele mai bune rezultate. Fixati-va un obiectiv realist pentru fiecare apel.
  • Cereti sa vorbiti cu persoana care v-ar putea da informatii despre posturile disponibile si daca este posibil sa intalniti acesta persoana.
  • Trimiteti intotdeauna o nota de multumire, fie prin posta, email sau fax. Daca este robotul ?

Nu va intimidati si lasati intotdeauna un mesaj. Spuneti ca vreti “confirmarea ca ati primit CV-ul si scrisoarea de prezentare sau de informare despre postul afisat recent pe internet”. Lasati-va numele si numarul de telefon.

Fiti calm si relaxati-va, atat consilierii de orientare profesionala ca si specialistii in plasare amintesc cadrelor si profesionistilor in cautarea unui nou loc de munca ca este esential ca ei sa para increzatori si prosperi chiar daca ei nu se simt exact in aceasta stare.

Cu ajutorul unui prieten sau coleg, pregatiti si revizuiti raspunsurile pe care le dati la intrebarile obisnuite si cele dificile.

Comportati-va mai degraba ca un consultant decat ca un candidat.

Angajati dialogul, nu va puneti in pozitia celui care nu face altceva decat sa raspunda la intrebari.

Lasati sa vorbeasca tacerea, la nevoie.

Puneti-va in valoare, si mai ales pastrati-va demninatea si stima despre

Aratati-va interesata si entuziasta

Finalizati intotdeauna interviul stiind care va fi urmatoarea etapa si cu sentimentul de a sti cum va evolua candidatura dvs. Intrebati: “Cum vom proceda acum? V-am dat toate informatiile de care aveti nevoie? Unde sunteti in procesul de recrutare? Ce se va petrece dupa aceea?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.