Cum sa cumperi cel mai bun cuptor electric incorporabil

Un cuptor bun ar trebui să dureze un deceniu sau mai mult, așa că vei dori să alegi unul care să se potrivească bine cu nevoile tale de gătit.

Cuptoarele moderne pot include o serie de caracteristici hi-tech. Dar dacă nu înțelegi elementele de bază, te poți trezi cu unul care se încălzește lent sau gătește inegal. Cele mai bune cuptoare se vor încălzi rapid până la temperatura corectă și răspândesc căldura uniform în întregul cuptor.

Tipuri de cuptoare

Nu vei avea întotdeauna de ales dacă să mergi pe un cuptor electric sau cu gaz, deoarece acest lucru poate depinde de opțiunile de combustibil disponibile în casa ta. În mod similar, în afară de cazul în care cumperi un cuptor nou pentru că rearanjezi bucătăria, dimensiunea pe care o alegi va fi limitată de spațiul disponibil.

Cuptor electric vs cuptor pe gaz

Un cuptor electric încorporabil este cel mai popular tip. Indiferent dacă vrei unul single sau unul dublu, vei găsi o mulțime din care să alegi. Cuptoarele încorporabile cu gaz sunt mai greu de găsit în aceste zile. Doar câțiva producători le oferă ca parte a gamei lor, deci alegerea va fi mai limitată.

În general, un cuptor electric încorporabil funcționează mai bine la teste. Cât de bine este distribuită căldura prin interiorul unui cuptor este un indiciu important să va da rezultate bune la gătit. Iar cuptoarele electrice bat cele mai bune cuptoare cu gaz la răspândirea uniformă a căldurii.

În schimb, cuptoarele pe gaz pot fi ieftine la cumpărare și funcționare. Așadar, dacă ai instalat gaz și nu vrei să îți faci probleme și să își creezi cheltuieli pentru a alege un cuptor electric încorporabil, atunci mergi tot pe un cuptor cu gaz.

Totuși, dacă vrei ca gătitul să fie o plăcere și să îți iasă de fiecare dacă, un cuptor electric încorporabil își va face mai bine treaba.

Cuptor simplu sau dublu?

Există patru tipuri de cuptor electric încorporabil din care să alegi. Toate au în jur de 60 cm lățime, dar înălțimile lor variază.

Un cuptor electric încorporabil dublu cu înălțime completă este de obicei poziționate la nivelul ochilor, ceea ce face ca mâncarea să intre și să iasă ușor. Înălțimea unui astfel de cuptor este de 90 de centimetri.

Un cuptor electric încorporabil dublu pentru partea inferioară. Acesta este conceput pentru a merge sub o plită sau un arangaz, în partea inferioară a mobilei. Înălțimea unui astfel de cuptor este de 70 de centimetri.

Un cuptor electric încorporabil individual este mai flexibil și se poate potrivi fie sub plită, fie la nivelul ochilor. Înălțimea unui astfel de cuptor este de 60 de centimetri.

Cuptoarele compacte sunt utile pentru spații de locuit mai mici. Înălțimea unui astfel de cuptor este de 45 de centimetri.

Alegerea dimensiunii potrivite a unui cuptor electric încorporabil

Capacitatea nominală a unui cuptor electric încorporabil poate varia între 51 și 76 litri. Capacitatea medie a unui cuptor electric încorporabil individual este de 64 litri. Capacitatea medie pentru un cuptor electric încorporabil dublu este de 62 litri pentru cuptorul principal și 35 litri pentru cel mai mic.

Dispunerea și pozițiile rafturilor afectează, de asemenea, cât de multe lucruri pot încăpea într-un cuptor Producătorii indică, în general, volumul intern total al cuptoarelor lor ca un ghid pentru dimensiuni. Dar, deoarece mâncarea nu vine în cuburi mari, acest lucru nu este deosebit de util. Nu poți folosi tot spațiul intern pentru a găti, iar dispunerea și poziționarea rafturilor face, de asemenea, o diferență mare în cât de mult poate încăpea. Este posibil ca un cuptor cu dimensiuni mai mari să aibă mai puțin spațiu disponibil pentru gătit decât unul mai mic. Capacitatea utilizabilă a unui cuptor poate fi cu 27 de litri mai mică decât capacitatea indicată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.