Cum sa ajungi make up artist cu ajutorul cursurilor de make up?

Una dintre cele mai interesante si la moda meserii ale ultimilor ani este aceea de make-up artist. Cei care au simtul culorii, al simetriei, al formei, dar si al frumusetii ar putea face cariera intr-un domeniu care s-a extins destul de mult si care ofera oportunitati diferite.

Astfel, un make-up artist iscusit ar putea lucra astazi intr-un salon de cosmetica, intr-un teatru sau o televiziune, dar si pe cont propriu. Castigurile financiare depind doar de priceperea si maiestria celor care aleg acest drum.

 Meseria de make-up artist nu este una foarte usoara pentru ca, pe langa indemanare, presupune si simt artistic.

Citeste mai jos care sunt calitatile de care ai nevoie pentru a urma aceasta profesie, care sunt calificarile pe care trebuie sa le bifezi, dar si ce oportunitati ai odata intrat in bransa make-up artistilor.

De ce calitati ai nevoie pentru a aspira la meseria de make-up artist?

Pentru a practica aceasta meserie, trebuie sa ai simtul esteticului si sa fii creativ, acestea ar fi principalele cerinte. Apoi, cunostintele in cromatica sunt iar necesare pentru ca in machiaj trebuie sa combini culorile, sa stii care sunt nuantele potrivite in functie de culoarea ochilor sau a fizionomiei.

Un bun make-up artist ar trebui sa fie un fin observator, sa poata comunica cu clienta sa si sa ii ofere cea mai buna solutie in materie de machiaj. De asemenea, nu ar fi rau sa cunosti unele informatii de baza in materie de hair-styling pentru ca deseori va trebui sa adaptezi machiajul in functie de tunsoarea sau culoarea parului.

Ce studii trebuie sa urmezi?

Pentru inceput, inscrie-te la un curs de make up in care sa inveti notiunile de baza. In aceasta meserie, ca de altfel si in hair-styling, cursurile de specializare sunt foarte importante pentru ca te ajuta sa cresti profesional.

Dupa acest prim pas, ar fi indicat sa te angajezi in cadrul unui salon specializat pentru a-ti face “ucenicia”. In timp, inscrie-te la cursuri de diferite tipuri de machiaj. Practica este cea care formeaza mana, asa ca incepe de jos si urca toate treptele necesare.

Exista si scoli de make-up complete care iti ofera cursuri multiple, oportunitatea de a-ti forma mana inca de pe bancile scolii si, la final, chiar si o oferta de angajare. Depinde doar de tine daca preferi varianta facila, dar costisitoare sau pe cea mai putin rapida.

Asigura-te, insa, ca diplomele eliberate de respectivele scoli de machiaj sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei sau international.

Leave a Reply

Your email address will not be published.