Cum poți să verifici dacă îți iei cosmetice originale sau false?

Când vine vorba de calitatea cosmeticelor noastre, nicio măsură de precauție nu este inutilă. De ce? Deoarece pentru a ne bucura de efectele pozitive ale acestora este necesar să alegem cosmetice de calitate, în care putem avea încredere. Cu impact direct asupra esteticii dar și sănătății noastre, cosmeticele sunt produse pe care cu toții le îndrăgim și le apreciem, mai ales dacă efectele lor se ridică așteptărilor noastre.

Piața de cosmetice a fost tot mai afectată în ultimii ani de produsele false, care imită anumite branduri până la cele mai mici detalii de design, ingredientele fiind însă de calitate scăzută. Acest caz se aplică în special dacă vorbim de cosmetice din industria de make-up. Așadar, cum putem să ne asigurăm, înainte de momentul achiziției, că acest tip de cosmetice nu sunt false?

  1. Achiziționează cosmetice doar de la distribuitori autorizați

Dacă nu ești complet sigur dacă un anumit distribuitor este autorizat sau nu să comercializeze anumite cosmetice, poți să verifici, în prealabil, pe site-ul brandului de cosmetice pe care vrei să ți le achiziționezi, lista cu toate punctele de vânzare în care brandul este prezent.

  1. Analizează cu atenție ambalajul

Majoritatea brandurilor au un design specific pentru cosmeticele pe care le comercializează. Piața de falsuri, însă, a reușit să reproducă aproape cu exactitate fiecare detaliu ale acestor tipuri de design. În momentul în care vrei să achiziționezi anumite cosmetice, compară ambalajul acestora cu ambalajul cosmeticelor originale, pe care îl poți găsi sub formă de imagine pe site-urile brandurilor. Analizează cu atenție, întrucât orice mică literă deformată, culoare sau dimensiune diferită față de imaginea originală poate să constituie un semn că acele cosmetice sunt false.

  1. Verifică codul de bare, seria și informațiile de fabricație

Acestea sunt cele mai sigure metode prin care poți să descoperi dacă anumite cosmetice sunt originale sau false. În cazul produselor contrafăcute, este foarte posibil să găsești cosmetice fără niciun număr de serie, un indicator clar care le dezvăluie identitatea. În cazul în care îți iei cosmetice care vin împachetate într-o cutie, verifică dacă numărul de pe cutie este identic cu numărul de pe produs.

  1. Verifică nuanțele

Fardurile, rujurile sau pudrele de obraz fac parte din seria de cosmetice cel mai adesea contrafăcute. Dacă vrei să te asiguri de originalitatea acestora, compară nuanțele acestora cu nuanțele originale, pe care poți să le găsești printr-o simplă căutare de Google a acelor cosmetice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.