Cine ar putea avea nevoie de pedodonție?

Cât de des ați auzit despre un stomatolog pediatru? Nu foarte des, pentru că în ceea ce privește sănătatea dinților, diferențele dintre problemele vârstei adulte și cele ale copilăriei nu sunt foarte mari. Ele există totuși și este bine să știm cum se îngrijește dantura cel mai bine în funcție de vârstă. Din aceste motive, pedodonția nu este doar pentru adulți, serviciile oferite celor mici sunt cel puțin la fel de relevante precum cele care se adresează părinților.

Centrul de stomatologie pentru copii din Sector 6 – soluția pentru bolile dinților tineri

Bolile mai mult sau mai puțin specifice danturii tinere există și este important să le cunoaștem pentru a ști la ce să ne așteptăm și cum să tratăm diversele probleme stomatologice pe care copiii ar putea să le dezvolte. Paradontoza, de exemplu, este o boală în legătură cu care nu va fi cazul să ne îngrijorăm, însă cariile pe de altă parte, sunt uneori mai frecvente la cei mici decât la adulți. Acestea sunt de altfel și cea mai des întâlnită problemă, dinții de lapte fiind mai susceptibili la depunerile de tartru și mai puțin rezistenți. În plus, după cum probabil știm deja, igiena orală în cazul copiilor este mai greu de efectuat așa încât protecția uzuală împotriva cariilor nu ne va ajuta foarte mult. O soluție pentru această situație este sigilarea dinților, care deși nu este rezervată exclusiv celor mici, se poate dovedi mai folositoare în cazul lor decât în cazul adulților care pot menține o igienă regulată a danturii.

Demineralizarea și eroziunea dinților sunt o altă problemă cu care este mai probabil să ne confruntăm la vârste fragede. Spre deosebire de carii, ele afectează tot dintele nu doar zone specifice, făcând ca aspectul lor să fie unu gri-transparent și să aibă o rezistență foarte precară la spargere, carii sau ciuntire. Alimentația este unul dintre factorii care favorizează procesele de demineralizare și eroziune, dar moștenirea genetică sau alte boli sistemice pot de asemenea să contribuie la aceste probleme. Folosirea unei paste de dinți cu cantitatea corectă de flor și controlul stomatologic regulat pot preveni instalarea demineralizării, sfatul unui medic fiind indispensabil în aceste situații. Aceste afecțiuni pot crea probleme de estetică dentară, mai ales dacă au cauze genetice care nu vor dispărea odată cu schimbarea primei danturi.

În ceea ce privește țesutul moale al cavității bucale la copii, ulcerele orale și afecțiunile gingivale sunt cel mai des cauzate de mici leziuni, produse în timpul periajului sau datorită unor alimente. Deși în general timpul de vindecare nu este lung, putem folosi geluri speciale și tehnici de periaj adaptate celor mici. În plus, poate cel mai important este să obișnuim copiii cu cabinetele dentare, să găsim clinica potrivită pentru ei, un loc în care nevoile lor sunt atent avute în vedere, așa cum este DentaGo, clinică ce include un centru stomatologic pentru copii în Sector 6, loc în care inclusiv estetica danturii tinere este avută în vedere. Daca sunteti in cautarre de pedodontie la Orizont accesati https://www.dentago.ro/ pentru mai multe detalii!

Leave a Reply

Your email address will not be published.