Cele mai bune metode de identificare a ovulatiei

Cele mai bune metode de identificare a ovulatieiPerioada de ovulatie este cea in care, la femei, este eliminat un ovul matur, in ovar prin trompele uterine, pentru ca mai apoi sa ajunga in uter. Acesta perioada de ovulatie este cea care semnifica perioada cand fertilitatea este sportita, iar aparitia unei sarcini are un procentarj mai mare de reusita.

In teorie perioada de ovulatie are loc o singura data la un ciclu mentrual, de regula la jumatatea acestui interval. Cilcul mentrual la femei este insa diferit, acesta in mod normal dureaza 28 de zile, insa poatea varia mai mult intre 21 si chiar 35 de zile si poate fi influentat de dereglari hormonale sau alte afectiuni.

Metode de aflare a perioadei de ovualtie

Femeile sunt cele care cauta si doresc sa afele acesta perioada de fertilitate, pentru a putea avea garantia unei sarcini sau chiar pentru a evita aparitia sarcinii.

Metoda calendarului

O prima metoda de identificare a perioadei de fertilitatea este cea a calendarului, care presupune masurarea temperaturii bazale in fiecare dimineata, pe o perioada de trei luni de zile pentru ca rezultatele sa fie unele valide. Dupa colectarea acestor date trebuie urmarita perioada in care temperatura masurata inregistreaza valori mai reduse, iar perioada identificata va corespunde cu cea in care fertilitatea este sporita.

Metoda calculatorului de ovulatie

Acesta este o metoda relativ noua, care este disponibila in mediul online. Acesta reprezinta o metoda rapida de aflare a perioadei de ovulatie, iar pentru acesta ai nevoie de de data ultimei mentruatii, data penultimei mentruatii si data antepenultimei mentruatii. Toate acestea sunt necesare pentru a identifica perioada medie a ciclului mentrual cu care poate fi masurata jumatatea ciclului, atunci cand fertilitatea este marita. Tonica.ro iti pune la dispozitie un calculator de ovulatie online.

Metoda analizelor de sange

Analiza sangelui este o alta metoda de a identifica perioada de ovulatie, acesta insa nu este foarte precisa. Prin analiza sangelui este masurat nivelul de progesteron, iar un nivel ridicat al acestuia semnifica faptul ca perioada de ovulatie a avut loc. Acest test este recomandat pentru a fi facut inainte cu 10 zile de prima zi a mentruatiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.