Mulți practicăm sport, fie de performanță sau doar ca hobby. Viața sănătoasă este strâns legată de acest aspect al vieții noastre, dar nu trebuie să uiți că un sportiv mai are nevoie și de puțină pauză. Atunci când treci de la o pasiune la un sport de performanță dar și în cazurile în care ești la început de drum, pot să apară accidente, întinderi musculare și multe altele. Bineînțeles, asta nu trebuie să te tragă înapoi de la tot ce faci, trebuie doar să ai grijă de sănătatea ta. Astfel, o variantă de recuperare stă în kinetoterapie, având în vedere că este o tehnică noninvazivă.
Ce este kinetoterapia și la ce ajută?
Kinetoterapia are de-a face cu structurile articulare și mecanismele neuromusculare și are la bază exercițiile fizice prestate cu ajutorul medicilor specialiști, având scopul de a trata anumite afecțiuni, fie din naștere sau din cauza unor accidente. Poți afla mai multe despre kinetoterapie Bucuresti direct în clinicile pregătite și amenajate pentru asta, sănătatea ta merită o cercetare atunci când vine vorba de recuperare.
Obiectivele programului de kinetoterapie pot ajuta la:
- Creșterea rezistenței musculare
- Relaxare musculară
- Creșterea forței musculare
- Recuperarea după un accident
- Eliminarea durerilor de spate
- Recuperare după intervenții chirurgicale
Câte tipuri de kinetoterapie există?
- Kinetoterapie de recuperare: presupune efectuarea unor exerciții de gimnastică ușoare, care se vor intensifica odată ce te apropii de însănătoșire.
- Kinetoterapia profilactică: presupune masaj medical, exerciții de relaxare și menținerea sănătății pacientului.
- Kinetoterapia pediatrică: așa cum sugerează și numele, se referă la kinetoterapie pentru copii – fie pentru care s-au accidentat, fie că au defecțiuni din naștere și nu numai.
- Kinetoterapia curativă.
Ce faci atunci când suferi de durere sau te accidentezi în timp ce faci sport?
În funcție de gravitate, trebuie să știi că ședințele de kinetoterapie îți pot oferi o cale de vindecare mai eficientă decât chirugia – astfel, entorsele, întinderile și toate accidentările care nu implică rupturi musculare sau fracturi pot fi vindecate prin kinetoterapie.
Cum eviți accidentările, în primul rând?
Deseori ignorăm durerile apărute, iar asta poate duce la afecțiuni mai grave. Toți știm cât este de importantă încălzirea mușchilor înainte de sport, cum se face corect încălzirea și când punem stop sportului. Ca și sportiv de performanță, nu prea este timp de pierdut. Somnul și alimentația sunt importante, dar antrenamentele sunt pe primul loc. Dacă ai suferit un accident când te antrenai sau în timpul probelor, medicii specialiști de la Clinica MedSport îți pot veni în ajutor pentru recuperarea ta. Recuperarea nu trebuie să fie grea pentru tine, atâta timp cât îți dorești o recuperare pe măsură. Atunci când începi un program de recuperare prin kinetoterapie trebuie să știi că ai nevoie de timp de repaus, sănătatea trebuie să primeze.
Kinetoterapia este o tehnică abordată deseori de către sportivi. Alege sănătatea înainte de toate, alege să ai grijă de corpul tău nu doar prin sport, ci și prin recuperarea acestuia. Kinetoterapia este un ajutor pe măsură, nu ezita să apelezi la ea atunci când simți că sportul practicat odată cu drag, a devenit parcă prea greu pentru tine. Programează-te acum la MedSport și fă primul pas către vindecare!
Contact:
contact@medsport.ro
Sursă foto: freepik.com