Carti scrise de Camil Petrescu pe care le gasesti intr-un anticariat

Cu siguranta nu exista pasionat de literatura care sa nu fi auzit macar o data in viata de Camil Petrescu, sa nu fi citit cel putin un roman scris de acesta, si sa nu caute in oferta unui anticariat de carti online cat mai multe carti scrise de acesta. Iubitorii de literatura au citit si recitesc cu placere cartile scrise de Camil Petrescu si apreciaza personajele create de acesta, precum Doamna Ladima, Ela, Gelu Ruscanu sau Stefan Gheorghidiu, toti parte ai unui intreg univers fictional creat de autorul care, prin arta sa narativa, a deschis un nou drum pentru romanul romanesc.

Aspecte din viata lui Camil Petrescu si lucrari ce pot fi gasite in oferta unui anticariat de carti online

In oferta celui mai cunoscut anticariat de carti online, https://www.printrecarti.ro/, se afla si romanele scrise de Camil Petrescu, un scriitor greu incercat de viata, insa cu rezultate foarte bune la invatatura. Ramas orfan de tata inainte de nastere si de mama la scurt timp dupa aceea, scriitorul s-a vazut pus in situatia de a face fata incercarilor vietii, fara rude, familie, crescand in grija unei doici, cu o copilarie nefericita.

Scriitorul a fost totusi un elev stralucit care a luptat pentru cariera lui si a avut rezultate extraordinare atat la liceu, cat si la facultatea de Litere si Filozofie din cadrul Universitatii din Bucuresti ale caror cursuri le-a urmat. Camil Petrescu a debutat cu un articol scris in publicatia Facla, dupa care a atins celebritatea in urma participarii in primul razboi mondial.

Anticariat de carti online | PrintreCarti.ro

anticariat de carti online

Dupa eliberarea sa din lagar in anul 1918 s-a decis sa scrie Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi, dupa care a urmat Jocul Ielelor, Suflete Tari, Danton, piese scrise de acelasi autor intre anii 1918 si 1925. A urmat celebrul roman Patul lui Procust care ii asigura autorului celebritatea si care poate fi regasit si pe rafturile virtuale ale anticariatului online.

In romanele lui Camil Petrescu se pune accent atat pe dragoste, cat si pe razboi, folosind cuvinte sensibile si totodata dure, care ii dau un sarm aparte si in zilele noastre autorului foarte apreciat de catre romani de toate varstele, de la elevii de scoala, liceu, pana la pasionatii de lectura care nici dupa varsta maturitatii nu renunta la acest minunat hobby.

Leave a Reply

Your email address will not be published.