In trecut, pacientii clinicilor stomatologice se temeau de renumitele extractii dentare deoarece erau foarte dureroase. Tehnologia rudimentara si metodele de anesteziere destul de slabe reprezentau principalele motive pentru care oamenii se temeau sa ajunga la medicul stomatolog. Acum, aceste operatii dentare nu sunt dureroase, se desfasoara rapid si fara dureri, inclusiv extractiile de masele de minte. Personalul calificat si experienta reprezentantilor clinicii https://plazadent.ro reprezinta principalele conditii pentru care pacientii pleaca multumiti de internevia realizata.
In ce conditii apeleaza medicii la extractii dentare?
In primul rand, cariile foarte adanci care nu mai pot fi salvate nici cu interventii endodontice sunt principalul motiv pentru care maseaua trebuie extrasa. Multi medici recomanda pacientilor extractia molarilor de minte chiar de la primele semne de cariere sau in cazul in care pacientii se confrunta foarte des cu abcesul dentar deoarece pozitia acestora nu permite un tratament corect efectuat si fara dureri.
In al doilea rand, boala parodontala reprezinta un motiv important pentru care medicii stomatologi apeleaza la extractii dentare. Boala parodontala presupune aparitia fenomenului de retractie gingivala pana la momentul in care dintele sau maseaua nu mai pot fi salvate. Parodontoza se poate incetini sau stopa prin tratamente realizate corect in clinica PlazaDent.ro. In conditiile in care pacientii nu opteaza pentru aceste tratamente, trebuie sa ia in calcul extractia dentara si inlocuirea dintilor sau maselelor lipsa cu implanturi dentare, cu coroane si punti ceramice, proteze pe implant.
Extractiile dentare chirurgicale ce includ extractiile maselelor de minte, chiuretajul periapical, sau clasicele operatii la dinte sunt extrem de rapide si de simple in ziua de astazi. Extractia dintilor inclusi presupune o interventie chirurgicala simpla cu incizii mucogingivale, rezectii osoase si indepartarea dintelui ramas in maxilar.
Extractii dentare | Plazadent.ro
Orice extractie dentara este urmata de umflarea obrazului, a buzei, de usoare dureri, pentru care este nevoie de aplicarea unor comprese reci pentru cateva zile dupa interventie si administrarea unor analgezice. De asemenea, se recomanda pentru prevenirea extractiilor dentare folosirea regulata a periutei si a pastei de dinti, a apei de gura, vizitele regulate la medicul stomatolog si depistarea din timp a gingivitei sau a parodontozei.
In concluzie, extractiile dentare nu mai reprezinta un motiv de teama pentru pacienti si acestia sunt mult mai siguri ca nu vor avea de suferit in urma interventiei si nu vor mai simti durerea cauzata de carii sau de infectii, de abcese sau de mobilitatea dentara cauzata de parodontoza.