Cafeaua, bautura miraculoasa care da startul fiecarei dimineti

Cafeaua este de departe una dintre cele mai populare bauturi in randul tuturor populatiei lumii, desigur alaturi de clasica apa si ceai. Pentru milioane de oameni din intreaga lume, diminetile incep prin savuratul unei cafele delicioase, care pentru multi a devenit o adevarata traditie. Daca in trecut cafeaua era consumata in mare parte doar macinata, in prezent putem spune ca avem la dispozitie numeroase moduri prin care o putem regasi si o putem consuma. Spre deosebire de multe alte bauturi, cafeaua este una care s-a bucurat pentru vreme indelungata de atentia cercetatorilor avand in vedere ca aceasta prezenta niste compusi si beneficii care necesitau un studiu cat se poate de amanuntit.
Indiferent insa de numarul studiilor realizate pe aceasta sau de forma in care o vom consuma, un lucru este absolut cert si anume faptul ca aceasta are un gust irezistibil si reuseste in mod surprinzator sa ne trezeasca in fiecare dimineata. In prezent avem posibilitatea de a regasi cafeaua sub o varietate de forme, insa indiferent daca este vorba despre cafea boabe, macinata, capsule sau pad-uri, beneficiile consumului acesteia vor ramane intotdeauna aceleasi. Iata asadar cateva lucruri interesante pe care trebuie sa le stii despre cafea si despre beneficiile consumului acesteia in mod regulat si responsabil.

Iti ofera un boost important de energie.

Cafeaua dispune de un ingredient foarte important atunci cand vorbim despre energie si anume cofeina, care este responsabila pentru faptul ca ne simtim mult mai energici din momentul in care consumam prima ceasca de cafea. Lasand la o parte gustul irezistibil al cafelei, de cele mai multe ori o consumam si pentru simplul fapt ca aceasta reprezinta una dintre cele mai bune leacuri pentru inlaturarea starii de somnolenta pe care o avem cu totii in fiecare dimineata.

Stimuleaza creierul.

Daca in prima parte a zilei capacitatea noastra de concentrara este un foarte buna, in a doua parte a acesteia, s-ar putea sa constatam ca acest lucru se transaforma intr-o veritabila provocare. De cele mai multe ori, o ceasca de cafea este suficienta pentru a stimula creierul si pentru a imbunatati semnificativ capacitatea noastra de concentrare.

Incetineste procesul de imbatranire.

Studiile au scos la iveala faptul ca aceasta bautura miraculoasa are in componenta ei si o serie de antioxidanti importanti, care nu doar ca ne mentin foarte activi, insa simultan incetinesc si procesul de imbatranire al corpului.

Regleaza tensiunea arteriala.

Un remediu natural pentru o tensiune arteriala mica este reprezentata desigur de catre cafea, despre care stim cu totii faptul ca duce la o crestere usoara a tensiunii arteriale, acesta fiind si unul dintre motivele principale pentru care trebuie mereu consumata cu moderatie (nu mai mult de 2-3 cesti pe zi).

Te protejeaza de diabet si Parkinson.

Studiile efectuate pe cafea au scos la iveala faptul ca un consum regualt de cafea ne poate proteja eficient de aparitia unor afectiuni grave precum diabetul sau boala Parkinson. Daca este consumata in mod responsabil, aceasta reduce sansele de a dezvolta aceste afectiuni, precum si altele, precum este cancerul de colon sau pietrele la rinichi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.