Birourile din viitor vor arata precum una dintre camerele locuintei

Liniile care marcheaza tipul biroului in noile spatii de lucru sunt colaborarea interdisciplinara, mobilitatea si conectivitatea. Spatiul va arata precum un spatiu al casei. Acesta este primul comentariu pe care orice persoana il face atunci cand vede o fotogafie sau are sansa de a intalni un ecran care arata cum va arata biroul viitorului. In urma cu cateva decenii, conceptul locului de munca a fost redus in locatii diferite, rigide si despartite de usi sau panouri care nu permiteau o interactiune intre angajati. Astazi, datorita dezvoltarii rapide a tehnologiei, spatiile de munca si modul in care se fac afacerile s-a transformat pentru a genera mai multa productivitate, sa pastreze talente si sa ofere conditii mai bune de munca. Una dintre principalele provocari ale firmelor este adapatarea sosirii noilor generatii, acceptarea noilor locuri de munca si sa profite de instrumentele care vin odata cu lumea digitala. In ultimii ani, au avut loc noi modele de birouri care au acceptat toate aceste modificari pentru a satisface nevoile utilizatorilor care doresc sa maximizeze performantele lor si sa utilizeze in mod eficient resursele disponibile. In zilele noastre, liniile care conduc modelul in birouri sunt colaborarea interdisciplinara, mobilitatea, conectivitatea, durabilitatea si raspunsul in timp real. In trecut cablurile pentru conectarea la Internet, mobilierul vechi si aparatele precum faxul, pentru a face pasul spre conexiunea fara fir, mobilierului ergonomic si tabletelor, cu ajutorul carora se poate descarca de oriunde contabilitatea afacerilor, pana la crearea videoconferintelor si proiectarea prototipurilor.

Cum adaptezi spatiul tau?

Cand vorbim despre viitoul birourilor, majoritatea persoanelor se vor gandi la spatii flexibile, confortabile si atragatoare din punct de vedere vizual. Cu toate ca conceptul de inceput suna foarte bine, nu toti antreprenorii sau toate intreprinderile mici si mijlocii care au doar cativa ani de activitate, au pe un loc pentru a crea acest tip de birou. Dar, asta nu este o scuza pentru a nu se adapta la tendinta noua de lucru. Baza fundamentala, insa nu unica, trebuie sa fie impactul vizual. Lucrul acesta se refera la mai mult decat mobilierul de la designeri recunoscuti, pe langa spatiul fiecarei firme nu se limiteaza la estetica locului.

biroul viitorului

Locuri flexibile

Biroul din viitor este o modalitate de a gestiona felul in care functioneaza cultura si spatiul de lucru. Cu toate ca continutul muncii este dificil se doreste crearea unor spatii flexibile, cu aspect placut ce ofera mobilitate. Pe plan intern, totul se schimba, astfel incat orice persoana sa poata sa-si faca mediul propriu de lucru si sa devina spatiul ideal pentru angajati. Expertii sunt de parere ca transparenta trebuie sa devina elementul principal care defineste designul nou de birou. Pentru aproape toate sectoarele, formalitatea nu mai este o prioritate, care se reflecta in repartitia locului. Introducerea usilor si peretilor de sticla si spatiilor deschise folosite de orice angajat, indiferent de functia pe care o are, inlatura barierele de acces si mareste fluxul de idei.

Dispozitivele digitale

Birourile virtuale si spatiile de cooperare pot duce la economii considerabile in echipamente si chirie, inventatorii au de asemenea la dispozitie o serie de solutii concepute pentru a rezolva multe dintre nevoile de baza pentru comunicare, administrare, stocare date si sisteme mobile. Vestea buna este ca furnizorii doresc ca, clientii lor sa maximizeze timpul si resurse oferindu-le programe flexibile si personalizate.

Cum sa ajungi la alt nivel de afaceri

Virtualitatea este o forma rentabila, deschisa, usoara si rapida pentru miscorarea costurilor si optimizarea eficientei resurselor. Unul dintre instrumentele pentru un birou virtual este SAP Digital Boardroom si se caracterizeaza prin faptul ca nu necesita prezenta fizica a tuturor persoanelor care participa la o intalnire, atunci cand exista acces la ecrane, cu informatii obtinute instant.

Economia digitala

Prin instrumentul SAP se intelege trecutul, viitorul si conducerea companiei la economia digitala actuala. Un alt punct cheie este faptul ca exista o conexiune permanenta la Internet. Pentru asta, recomandabil este sa ai un plan de date mobile care pot fi folosite de pe calculator, tableta sau smartphone. De asemenea, esential este utilizarea solutiilor de cloud pentru a avea acces la informatii care ofera posibilitatea de a lucra in echipa, de la distanta si in timp real.

Leave a Reply

Your email address will not be published.