Avantajele parchetului stratificat Avantajele parchetului stratificat

Versatil, usor de intretinut si la preturi rezonabile, parchetul stratificat este astazi preferat de cei mai multi oameni care isi reamenajeaza locuintele. Desi unii sunt de parere ca podelele din lemn natural sunt mai bune, va prezentam cele mai importante avantaje pe care vi le ofera parchetul stratificat.

Versatilitate: Parchetul stratificat poate imita astazi aspectul a zeci de materiale naturale diferite din lemn de esenta tare. Procesul de imprimare poate reproduce aspectul unei varietati de piatra naturala si materiale de pardoseli ceramice.

Curatarea: Stratul de uzura al unei pardoseli stratificate protejeaza materialul de pete si urme, facand curatarea si intretinerea mult mai usoara. Practic, singurul lucru pe care trebuie sa il faci este sa aspiri si sa stergi parchetul pentru a elimina murdaria care poate eroda pardoselile in timp.

Montarea: Instalarea unui parchet stratificat este una dintre cele mai usoare lucruri. Noile inovatii in fabricarea acestui material au facut ca montarea sa nu necesite nici un fel de adeziv. Trebuie doar sa intindeti o folie peste care veti amplasa placile de parchet care se prin una de alta. O camera intreaga poate fi terminata in mai putin de o zi.

Se potriveste oriunde: Cu exceptia covorului, parchetul stratificat este singurul care se potriveste cu orice alta podea existenta in casa. Atata timp cat exista o bariera de umiditate si se iau masuri de prevenire a inundatiei, acesta poate fi instalata oriunde. Acest lucru elimina bataile de cap si cheltuiala necesara eliminarii vechii pardoseli, inainte de a instala parchetul laminat.

Compozitia: Pardoselile stratificate sunt rezistente la multi dintre agentii de exterior care pot decolora alte materiale de pardoseala. Stratul care acopera acest tip de parchet il protejeaza de pete si murdarie, facandu-l un material excelent pentru holuri si intrari. Rezista, de asemenea, la lumina soarelui fara a se decolora, facandu-l perfect pentru incaperile abundent luminate de lumina naturala.

Sanatate: Pardoselile stratificate sunt rezistente la mucegai si bacterii. De asemenea, pot fi tratate cu substante speciale, rezistente la alergen si anti-bacterii, pentru a le face mai sigure.

Flexibilitate: procesului de instalare face ca parchetul stratificat sa nu atinga direct sapa sau pardoseala veche. Toate bucatile de parchet sunt interconectate sau aderente una in alta. Acest lucru inseamna ca materialul se poate extinde sau contracta daca apar schimbari de presiune si temperatura, fara a se indoi si a se rupe.

Important de stiut este ca cel mai indicat este parhetul triplustratificat. Fabricat din 3 straturi de lemn, acest parchet triplustratificat de mai multe dimensiuni este mult mai rezistent. In functie de produs, pentru unele straturi se poate folosi lemn moale, de esenta tare sau lemn stratificat. Doar stratul superior este din lemn de esenta tare cum ar fi: stejar, frasin, fag, artar, teak borneo sau cires brazilian. Fiecare strat este lipit unul peste celalalt cu fibra lemnului perpendiculara, oferind parchetului mai multa stabilitate, reducand foarte mult din expansiunea si contractia pe care o are parchetul masiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.