Alergiile oculare, o consecinta a factorilor de mediu poluanti

Evolutia extrem de agresiva a factorilor poluanti reprezinta o problema spinoasa a omenirii moderne. Odata cu actiunea tot mai pregnata a omului asupra mediului inconjurator, tendinta de inmultire a agentilor cu potential alergen creste proportional cu numarul factorilor chimici, biologici si nu numai care fac ca mediul inconjurator sa fie realmente sufocat de efectele noxelor.

Ca urmare a procesului de transformare a mediului inconjurator, o nou tip de afectiune medicala da mari batai de cap, atat medicilor, dar mai cu seama pacientilor.

Alergia, caci despre asta este vorba, este considerate a fi o biala sistemica, care integreaza mai multe afectiuni intercorelate, cum ar fi urticaria, eczemele sau orice alta actiune inflamatorie aparuta ca urmare a eliberarii unei cantitati mai mari exagerate de histamina sau bradikinina, care se provimn din mastocite, la scurt timp dupa expunerea la factorul alergen.

Din punct de vedere patologic, raspunsul allergic se manifesta ca o reactive nedorita si exacerbata, pe care sistemul imunitar o dezvolta in prezenta unui corp strain sau a unei potentiale substante cu actiune alergena in interiorul organismului.

Alergenii irita terminatiile nervoase, producand mancarime si vasodilatatia tesutului conjunctiv de la nivelul ochilor. Hiperiritatia oculara se traduce prin aparitia rosetei la nivelul globului ocular. In plus, ochiul devine umflat si persista senzatia unei lacrimari exagerate. Infectiile, traumatismele pot conduce si ele la declansarea iritatiilor ocular si la inflamarea tesutului conjunctiv.

Atentie la praf si la vant

Asa cum am precizat anterior, mediul poluant, precum si substantele cu potential alergen din aer sunt factori declansatori ai alergiei oculare. In aceasta privinta, praful, polenul si vantul se numara printre principalii alergeni, responsabili cu declansarea si dezvoltarea raspunsului antihistaminic si implicit a reactiilor alergice oculare!

Puful de plop, ambrozia si artemisa favorizeaza si ele, in egala masura, aparitia conjuctivitelor de origine alergena. La nivel ocular, se produce, in mod obisnuit, o secretie apoasa abundenta, seroasa, nepurulenta, care este insotita, de regula, cu o secretie purulenta, care aluneca pana la nivelul genelor.

Lentilele de contact Eye Eye- solutia eficienta si profesionala de combatere a alergiilor oculare

Progresul medical si tehnologic din domeniul oftalmologiei a permis gasirea unor formule revolutionare, proiectate pentru combaterea alergiilor oculare. O inovatie pe piata accesoriilor oftalmologice o reprezinta lansarea celei mai noi game de lentile de contact Eye Eye. Pe langa capacitatea de corectare a viciilor de refractie, precum miopia sau hipermetropia, Eye Eye au fost proiectate sa combata potentialul risc alergent, fiind destinate cu predilectie persoanelor care se confrunta cu o sensibilitate crescuta a ochilor.

Manevrarea si ingrijirea acestora se realizeaza cu o usurinta debordanta, accesoriile prezentand o temta de albastru, dar si un filtru protector contra radiatiilor UV.

In ultimii ani, incidenta alergiilor oculare este in continua crestere, datele furnizate de prestiogioase institute de carcetare din intreaga lume aratand ca numarul lor este in continua crestere.

Tratamentul alergiilor ocular include, pe langa antihistaminice, antiinflamatoarele nesteroidiene, descongestionantele si stabilizatorii celulelor mastocitare, precum si administarea de picaturi pentru calmarea iritatiilor si pruritului.

Prevenirea alergiilor se poate realiza, in special, prin indepartarea acarienilor si a prafului din incapere! Aerisirea locuintei si a asternutului este o buna metoda de indepartare a factorilor cu risc alergen. Diminuarea incidentei alergiilor ocular se produce si prin conservarea umiditatii optime (30-50%), inlaturarea mucegaiului si evitarea machiajului care produce mancarimi si iritatii. Utilizati, de asemenea, compresii reci pe ochi si folositi doar accesorii oftalmologice hipoalergenice!

Daca suferiti de conjunctivita de origine alergena, nu ezitati sa incercati si noile tipuri de lentile de contact Eye Eye, disponibile si in stocurile distribuitorului polonez Optilen. De asemenea, alegeti doar solutiile de ingrijire potrivite fiecarei perechi de lentile!

Leave a Reply

Your email address will not be published.