Alege acum polistiren expandat pentru termoizolatii

Despre polistiren expandat si izolatie

Unul din cele mai utilizate materiale izolante la nivel mondial este polistirenul expandat. In general, izolatia termica este unul din cele mai importante elemente in finisarea unei locuinte deoarece va juca un rol crucial in ceea ce priveste temperatura din interior si implici in privinta facturii la intretinere sau gaze.

Astfel, acest lucru se realizeaza cu materiale speciale ce impiedica transferul termic. Dupa cum am mentionat anterior, cel mai cunoscut este polistirenul expandat care de cele mai multe ori este aplicat pe fata exterioara a peretilor. Existe si exceptii de la aceasta regula, de exemplu ca in cazul mansardelor unde produsul se amplaseaza pe interior.

polistiren expandat

Cum se fabrica acest polistiren expandat?

Acest polistiren expandat trece printr-o serie complexa de etape in procesul de fabicare pana a ajuge pe rafturile vanzatorului si ulterior pe cladirile sau locuintele consumatorului. Materia prima din care se obtine acest material termoizolant se numeste styren si vine sub forma unor granule de marime mica. Acestea se amestecarea si se expun la abur pentru expandarea capatand forme de pana la 50 de ori mai mari decat marimea initiala.

Ulterior aceste granule expandate se toarna in blocuri care se obtin prin presare alaturi de temperaturile inalte din instalatie. Ultima etapa consta in uscarea si taierea acestuia in placi de diferite grosimi. Cele mai utilizate marimi sunt cele in valoare de:

  • 2 cm;
  • 3 cm;
  • 5 cm;
  • 8 cm;
  • 10 cm.

Proprietatile de care se bucura polistirenul expandat

Acest polistiren expandat cunoscut si sub denumirea de EPS este un material termoizolant plastic, stabil care se bucura de mai multe avantaje precum: faptul ca nu incarca structura de rezistenta a proiectelor in care este implementat (greutate mica), izolatie eficienta, cost redus sau durata de viata mare.

De ce sa alegi polistiren expandat?

Atunci cand se incheie etapa de constructie propriu-zisa ca unei cladiri sau locuinte si incepe etapa de finisare, fiecare din noi ar trebui sa se gandeasca bine la materialul pe care il alegem in privinta termoizolarii deoarece inlocuirea acestuia se face cu eforturi complementare semnificante. Cateva motive pentru care polisitirenul expandat este foarte apreciat de catre constructorii specialisti sunt:

  • Rezistenta ridicata (lucru datorat in principal de rezistenta materialului de agentii externi);
  • Usurinta de manipulare si implemantare (multumita greutatii reduse si a faptului ca acesta poate fi taiat si modelat dupa necesitate);
  • Eficienta ridicata (raportat la duratade viata si pretul acestuia).

Leave a Reply

Your email address will not be published.