10 reguli SEO pentru jurnalisti si pentru creatorii de continut online

Cum scrii articole SEO, articole optimizate, pentru a creste sansele de a ajunge pe prima pagina din Google. Iata mai jos 10 regului SEO pentru jurnalisti si pentru creatorii de continut online. Citeste-le si pune-le in aplicare chiar acum daca si tu ai un blog sau scrii articole pentru un site.

digital-marketing-SEO

 

10 reguli SEO pentru creatorii de continut online

 

1. Scrie pentru publicul tau

Regula nr.1 este de a scrie un continut grozav si de a-l transmite publicului. Alege un subiect de care publicul tau sa fie preocupat. Adapteaza stilul de scris la publicul tinta si la publicul larg. Foloseste un limbaj comun si imparte paragrafele astfel incat textul sa fie aersit si usor de parcurs.

2.Creeaza structura

Continutul tau trebuie sa aiba si o anumita structura. Trebuie sa utilizezi titlu de rubrica pentru a indica motorului de cautare cum ar trebui afisat documentul tau.

Implicit, titlul paginii utilizeaza Heading < h1 > tag. Apoi ar trebui sa utilizezi Heading 2 si Heading 3 pentru a crea sectiuni si structuri suplimentare.

3.Gaseste un titlu exceptional

Petrece timp gandindu-te la titlurile paginilor si postarilor tale. Titlurile ajuta la atragerea atentiei vizitatorilor web si ajuta la o asezare mai buna in topul cautarilor in Google.

4.Calitate vs Frecventa

In primele zile de scriere a inregistrarilor pe blog sau in jurnal, este important doar sa scrii, indiferent de lungimea articolului. Pe masura ce ajungi sa te obisnuiesti, ar trebui sa incerci sa scrii articole care au in jur de 300 de cuvinte. In wordpress exista un contorizator pentru numarul de cuvinte in partea stanga jos a panoului de editare.

Asadar, pe termen lung, este mai bine sa scrii posturi de buna calitate, posturi putin mai lungi, decat sa postezi articole mai mici, putin gandite. In mod ideal, postarea ta va face parte dintr-un calendar de continut planificat.

5.Scrie o descriere Meta

Descrierea Meta este, de regula, folosita de motorul de cautare pentru fragmentul pe care il vedem in rezultatele motorului de cautare. Trebuie sa adaugi intotdeauna o descriere meta care spune despre ce este vorba in articol si include cuvinte cheie importante.

6.Creeaza o lista de subiecte care contine si cuvinte cheie si termeni de cautare

Cand discutam despre SEO, trebuie sa avem grija de aceste aspecte. Subiectele tale sunt, in general, titlurile postarilor pe bloguri si pe pagini web. Titlurile postarilor de pe blog sunt atat de importante incat algoritmul de clasificare Google ia in calcul cuvintele care apar in titluri. Din acest motiv este foarte important in SEO ca, atunci cand scrii continut, cuvintele cheie si termenii de cautare sa fie prezenti in postarea pe blog si in titlurile de pagini web.

 

keywords-articole SEO-cuvinte cheie

 

7.Ia in calcul cuvintele cheie inainte de a scrie si de a publica articolul, dar verifica frecventa cuvantului cheie si la final

Dupa ce esti sigur ca ai creat postari de calitate pe blog sau pe o pagina web, la final mai verifica o data frecventa cuvantului cheie pentru a te asigura ca ai folosit de suficiente ori keyword-ul. In cazul in care nu sunt folosite suficient de frecvent, insereaza cuvintele cheie pe care le-ai inclus in titlul respectivei postari. Include strategic cuvintele cheie si termenii de cautare.

8.Publica continut la intervale regulate

Scrierea de continut SEO nu inseamna doar publicarea catorva postari si apoi odihna. Pentru unele site-uri acest lucru functioneaza, dar nu si pentru cele care concureaza cu alte site-uri. Chiar daca clasifici bine anumite cuvinte cheie si termeni de cautare, cat de curand vei fi depasit de concurenta cu un continut mai bun si mai mult. Acesta este motivul pentru care trebuie sa oferi in mod constant motorului de cautare Google continut proaspat.

9.Actualizeaza continutul existent

Actualizeaza in permanenta postarile vechi si paginile de pe blog si trimite-le in motorul de cautare pentru a informa ca le-ai actualizat. Adauga informatii noi.

10.Adauga poze si imagini continutului

Foloseste poze si imagini care sa se potriveasca textului tau, ar fi ideal sa fie facute chiar de tine. De asemenea, optimizeaza si imaginile.

Daca vrei sa afli mai multe despre optimizarea continutului si redactarea de articole SEO, inscrie-te la cursul Jurnalism SEO.

1 Comment


  1. bune sfaturi pentru cei care sunt la inceput in SEO

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.