1 din 3 romani isi alege mobila maro. Afla motivul

Amenajarea unei case se face in timp, iar efortul financiar nu este deloc mic. De aceea, mai ales cei aflati la inceput de drum isi cumpara pe rand piesele de mobilier, pentru ca acestea sa le indeplineasca toate criteriile. Foarte rar, ei vor sa isi aduca sau sa isi pastreze un mobilier invechit in propria locuinta.

Cu toate ca gusturile difera foarte mult la fiecare persoana in parte, preferintele fiind in totalitate subiective, specialistii au observat o preponderenta in alegerea unui mobilier de culoare inchisa, astfel ca 1 din 3 romani declarand ca acesta poate fi combinat mult mai usor cu alte culori.

In mod normal, atunci cand se horataste asupra unei culori, o persoana le are in vedere pe cele deja existente in casa. Cel mai adesea, preferat pe pereti este albul, iar cu acesta poate fi combinat cu orice nuanta a mobilei.

De ce mobila maro?

Maroul este, se pare, in topul preferintelor, datorita nuantelor multiple pe care le are.

  • Poti alege de la cafeniu pana la un maro inchis.
  • Pe langa aspectul natural pe care il da unei camere, creeaza o ambianta romantica si eleganta.
  • Aceasta se poate combina foarte usor cu alte nuante, precum gri, bej sau alb.
  • Mai mult, un mobilier maro poate fi folosit la obtinerea unui decor vintage, care este la moda acum sau chiar se integreaza in curentul minimalist.
  • De asemenea, vei observa ca nu vei sta tot timpul sa o stergi, spre deosebire de o mobila alba, pe care se vede imediat orice pata mica. Foarte multi aleg maroul in baie, bucatarie sau living.

Nu trebuie insa sa se faca o exagerare din alegerea acestei culori, in cazul in care camerele sunt foarte mici si nu sunt bine luminate, pentru ca se va crea impresia de spatiu si mai mic.
mobilier dormitor

Cu toate ca este tot o culoare inchisa, negrul nu se afla in topul preferintelor pentru ca creeaza impresia de spatiu foarte mic. In schimb, cei care au camere luminoase si mari, aleg sa dea o nota de eleganta aparte casei lor, prin achizitionarea unor piese de mobilier inchise. De obicei, masutele de sufragerie sau scaunele au impactul cel mai mare. In schimb, cei care aleg si biblioteci voluminoase de aceasta culoare sau altele, apeleaza la mai multe corpuri de iluminat. Prin urmare, mobila neagra se potriveste numai unui stil elegant si poate fi combinata cu nuante calde pentru a nu lasa impresia de rece si impersonal.

Culorile foarte deschise, precum verdele crud, albastrul cerului sau rozul sunt folosite in camerele copiilor, care in mod clar nu trebuie sa lipseasca pentru ca sunt culorile copilariei. Toate insa se combina foarte usor cu un mobilier de culoarea maro deschis!

mobila de dormitor

Eu am ales pentru dormitor si sufragerie nuante diferite de maro. Imi place lemnul si culoare lui. Mi se pare ca ofera atat eleganta, cat si o atmosfera calda in casa. Pentru camera lui Alex am ales nuante de maro mai deschis ale mobilei, intrucat peretii sunt colorati diferit. Mult succes si voua!”, a scris o membra a unui forum de discutii despre mobila.

Pentru amenajarea casei lor, foarte putine persoane apeleaza doar la nuante tari, pentru ca acestea sunt foarte tipatoare. Cu toate ca fiecare are o culoare preferata, este important sa se realizeze un echilibru cromatic, astfel incat totul sa fie placut vederii. Imbinarea armonioasa a culorilor se face foarte usor in zilele noastre, intrucat se pot gasi foarte multe sfaturi ale specialistilor in aceasta privinta.

Alegerea culorii mobilei este importanta pentru fiecare dintre noi. Ea trebuie sa ne dea impresia de echilibru si calm, iar cele mai potrivite par a fi nuantele naturale, nuantele de lemn.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.