Riscurile extractiei molarului de minte

Extractia dentara este o operatiune complet sigura si deloc complicata in ziua de astazi, o manopera necesara pentru extractia dintilor irecuperabili. Molarul de minte este un dinte a carui extractie presupune riscuri mai mari. Daca molarul de minte a suferit leziuni distructive, acesta va fi foarte dificil de tratat. In plus, sunt cazuri in care molarul de minte va bloca dezvoltarea unitatilor dentare vecine si le va prejudicia sanatatea pacientilor.

Interventia pentru o extractie de masea de minte poate fi efectuata in clinica stomatologica Plaza Dent rapid si fara complicatii.

Cum se extrage molarul de minte fara complicatii

Extractia molarilor de minte este o manopera dificila, deoarece impune un sacrificiu osos. Desi pacientul poate sa experimenteze o senzatie neplacuta in timpul extractiei, durerea este practic absenta, multumita anesteziei care este efectuata in prealabil. Cu toate acestea, medicul are un rol foarte important in efectuarea extractiilor molarului de minte, gratie complexitatii si diversitatii morfologice. Cu alte cuvinte, exista un risc crescut de producere a accidentelor intraoperatorii si a complicatiilor postoperatorii.

Fractura este unul din principalele riscuri la care sunt supusi pacientii care se prezinta la un cabinet stomatologic, precum https://plazadent.ro/, pentru o extractie a molarului de minte, din cauza alegerii necorespunzatoare a instrumentarului, din cauza unei erori de tehnica sau a accesului ingreunat la locul extractiei. De asemenea, cand molarul de minte ocupa un volum considerabil in masivul osos mandibular, prin extractie se poate fragiliza si chiar fractura osul mandibulei sau se poate luxa mandibula.

Durerea si inflamatia sunt reactii absolut normale dupa extractia molarilor de minte, mai ales daca manopera a fost foarte dificila. Pacientii trebuie sa tina cont de indicatiile medicilor si sa isi administreze singuri analgezice si comprese cu apa rece, pentru ameliorarea durerii.

Extractie de masea de minte rapid si fara complicatii | clinica stomatologica Plaza Dent plazadent.ro

extractive de masea de minte

Dupa extractia molarului de minte, pacientul trebuie sa respecte anumite proceduri, sa nu manance sau sa consume lichide cat timp le recomanda medicul stomatolog, sa fie pregatiti pentru complicatii precum lezarea nervilor, sangerarea abundenta, formarea unei mici cavitati intre sinus si locul extractiei, radacini rupte si lista poate continua. De aceea, inainte de extractia molarului de minte, medicul poate recomanda investigatii amanuntite, poate cere un istoric medical exact, poate efectua o pregatire si monitorizare corespunzatoare, pentru a evita aparitia complicatiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.