Ghid complet de izolare a mansardei utilizand vata minerala

In acest articol de specialitate, iti voi spune pas cu pas ce trebuie sa faci pentru izolarea unei mansarde cu vata minerala.

vata minerala

Pasii ce trebuie urmati pentru izolarea mansardei cu vata minerala sunt urmatorii:

Trebuie sa verifici daca exista o folie hidroizolatoare montata sub acoperis. Aceasta are rolul principal de a nu permite apei din mediul exterior sa se infiltreze in interior. Daca nu exista, aceasta trebuie cumparata si montata. Aceasta se monteaza intotdeauna deasupra capriorilor.

Se trece la taierea materialului izolator. Trebuie sa tai vata minerala astfel incat sa ramana o „marja de eroare”, adica sa o tai cam cu 2-3cm mai mult decat masuratoarea efectuata pentru a fi sigur ca va umple tot spratiul dintre capriori.

Aceasta se monteaza efectiv. Pentru montarea sa, trebuie sa ai niste grinzi mai mici pe care le vei monta perpendicular pe capriorii intre care vei pune vata minerala.

Dupa ce montezi vata minerala, in ultimul pas va trebui montezi si o membrana impotriva vaporilor. aceasta trebuie neaparat sa acopere intreaga suprafata izolata. Imbinarile acestei membrane le poti lipi etans utilizat banda dublu-adeziva.

Cam astia sunt pasii. E simplu, nu?

Practic in 4 pasi destul de simpli se va realiza izolarea unei mansarde cu vata minerala. Dupa ce ai terminat aceasta izolare, mansarda respectiva poate fi utilizata si amenajata asa cum iti doresti, deoarece riscul formarii condesului nu exista. De asemenea, aparitia igrasiei sau imposibilitatea de a fi locuita pe perioada iernii din cauza temperaturilor scazute si pe perioada verii din cauza temperaturilor ridicate nu mai exista.

De ce are nevoie mansarda de o izolare cu vata minerala?

Mansarda este zona dintr-o constructie care are cele mai pierderi de caldura, deoarece este cea mai inalta parte dintr-o constructi, iar deasupra ei se regaseste doar acoperisul care este mult mai subtire in comparatie cu peretii de exemplu.

Avand in vedere acest considerente, mansarda trebuie sa fie izolatia cat mai eficient, iar aceasta izolare trebuie realizata cu materiale de calitate, rezistente la umiditate, dar si la foc care sa ii ofere protectie atat din punct de veder termic, cat si fonic. Din aceasta cauza, cel mai eficient material pentru izolarea mansardei este vata minerala.

Izolarea acestei zone este o investitie eficienta pe termen lung, deoarece fiind izolata cu vata minerala costurile de incalzire si clar, facturile de intretinere, vor avea costuri mai mici.

Specialistii in constructii aleg intotdeauna sa izoleze mansardele cu vata minerala

Specialistii in constructii considera ca vata minerala este cea mai buna varianta de material izolator pentru mansarde si nu numai.

In general, aceasta se monteaza deasupra capriorilor, dar exista varianta sa fie montata fie intre sau sub acestia atunci cand se alege izolarea tavanelor cu grinzi. Specialistii in constructii recomanda sa fie folosita varianta numarul doi, iar in acest caz trebuie adaugat si un strat termoizolant care va evita formarea puntilor termice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.