Anxietatea – Lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii despre ea si despre cel mai adecvat tratament la care poti apela

Traim intr-o lume destul de agitata si intr-un secol din care grijile si stresul nu lipsesc absolut deloc, insa toate aceste lucruri au facut parte din viata omului inca de la inceputuri. Fiecare dintre noi ne facem griji la un moment dat in privinta sanatatii, stabilitatii financiare, precum si asupra altor aspecte care fac parte din viata cotidiana. Atunci cand vorbim insa despre anxietate generalizata, lucrurile stau intr-un mod complet diferit. Anxietatea generalizata se refera la ingrijorari excesive si incontrolabila privind evenimente cotidiene, chiar si atunci cand nu exista motive reale de ingrijorare. Aceasta apare la 5-9% din populatie, incidenta fiind de doua ori mai mare la femei decat la barbati. De regula, anxietatea generalizata debuteaza in adolescenta sau la inceputul varstei adulte.

Despre anxietate auzim in mod frecvent, fie in familie, fie in cercurile apropiate de prieteni, insa de prea putine ori vorbim in mod deschis despre aceasta si despre efectele nefaste pe care aceasta le poate avea asupra celor care se confrunta cu ea. Iata insa cateva detalii importante pe care este recomandat sa le stii despre aceasta afectiune si despre cele mai bune metode de tratament pentru acestea.

Anxietatea, o afectiune care “distruge” tacit.

Desi poate parea o exagerare, in realitate lucrurile sunt cat se poate de adevarate avand in vedere ca anxietatea desi este o afectiune care nu provoaca durere fizica, la nivel psihic, aceasta afectiune poate efecte foarte neplacute, fiind totodata si epuizanta daca raportam lucrurile pe un termen mai lung. Mai mult decat atat, sunt destul de rare cazurile in care alegem sa vorbim deschis despre anxietate si despre lucrurile prin care trecem, astfel ca aceasta afectiune ne poate “distruge” tacit daca nu recurgem la tratament.

Cum apare anxietatea generalizata?

Modul in care apare anxietatea este un lucru care inca da mari batai de cap multor specialisti din lume, insa se poate spune ca exista totusi cativa factori generali care pot predispune o persoana la dezvoltarea acestei afectiuni. Printre acestia se numara: factorii care tin de genetica, neuroticismul, evenimentele negative din copilarie, dar si expunerea prelungita la stres, reprezinta doar cateva dintre cele mai frecvente situatii care pot avea ca si rezultat anxietatea. Nu se stie insa cu exactitate in ce masura aceste lucruri predispune o persoana la dezvoltarea acestei afectiuni.

Cum se manifesta anxietatea?

Din nefericire, anxietatea , la fel ca multe alte afectiuni, are o simptomatologie destul de complexa, care poate cuprinde in acest caz: imposibilitatea de a controla grijile, de a se relaxa si de a se odihni in mod corespunzator, la care se mai adauga si problemele de concentrare si hipervigilenta. Asadar, vorbim despre o simptomatologie destul de diversa, ceea ce face anxietatea greu de depistat fara ajutorul unui specialist.

Cum tratam anxietatea?

Tratamentul anxietatii este de cele mai multe ori unul de durata si care presupune doua lucruri foarte importante si anume psihoterapia si medicatia. Atunci cand ne confruntam cu simptome de anxietate pe o perioada mai lunga de timp, este absolut esential sa ne adresam unui medic specialist, care va sti cu certitudine sa puna diagnosticul corect si sa ne ofere cele mai bune solutii in materie de tratament al acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.