Ulei presat la rece, aurul lichid al mediteraneenilor

uleiuri presate la receMajoritatea uleiurilor de pe piata romaneasca sunt sunt uleiurile rafinate deoarece aceastea au un pret mai accesibil. Totusi, uleiul presat la rece este varianta mai sanatoasa pentru organismul nostru. Uleiul presat la rece este cel mai sanatos dintre uleiurile existente pe piata deoarece procesul de obtinere a acestuia este unul natural, prin presarea mecanica a semintelor.

Proprietatile si beneficiile uleiului presat la rece

Uleiul presat la rece este recomandat sa fie folosit in alimentatia zilnica deoarece este foarte bogat in acizi grasi, vitamine, minerale si antioxidanti. Consumand uleiul presat la rece poti preveni imbatranirea precoce, iti poti regla nivelul colesterolului din sange si a hipertensiunii arteriale, astfel scazand riscul accidentelor vasculare.

O alta proprietate a uleiului presat la rece, aici depinzand si din ce seminte este facut, este ca poate preveni alergiile, depresiile, insomniile, problemele biliare sau constipatia. In functie de tipul de seminte din care este facut uleiul presat la rece, acesta poate fi bogat in diferite vitamine. De exemplu, uleiul presat la rece din canepa iti va oferi balanta potrivita de 3:1 de acizi grasi Omega-6 si Omega-3. Uleiul presat la rece de floarea soarelui are vitamina E din belsug, care ajuta la protejarea arterelor si a inimii. Ulei presat la rece din masline este bogat in Omega-9 in timp ce uleiul presat la rece din susan este foarte util pentru sanatatea pielii deoarece el mentine constanta concentratia de de calciu din piele.

In Romania, interesul pentru ulei presat la rece a crescut considerabil in ultimii ani, deoarece acesta este o sursa pretioasa de substante nutritive si poate fi folosit in scopuri alimentare, terapeutice, cat si cosmetice.

Este recomandata folosirea uleiului presat la rece in bucataria ta, in detrimentul uleiului rafinat sau dublu rafinat, deoarece tehnologia prin care uleiul rafinat este obtinut este rudimentara. Totodata, este recomandat sa folosesti uleiul presat la rece in cantitati mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.