Tu stii cate Mercedes GLE SUV sunt in Romania? Raspunsul…

TOP Auto-shunn: Cate autoturisme Mercedes Benz sunt in Romania? Dar Mercedes GLE SUV, gama de masini de teren a costructorului german de autovehicule de lux?

Brandul Mercedes-Benz nu mai are nevoie de nicio prezentare. Constructorul de masini de lux german vinde in toata lumea, inregistrand cifre care bat recorduri dupa recorduri in materie de vanzari.

Cateva cifre pentru creionarea unei idei despre cat de mare este brandul Mercedes Benz:

  • In luna ianuarie, Mercedes-Benz a devenit oficial lider mondial absolut pe piata de automobile premium, dupa ce a avut vanzari record la nivel Global in anul 2016, de aproape 2.100.000 de autoturisme.
  • Numai in luna decembrie a anului trecut, constructorul german a vandut aproape 200.000 de unitati la nivel Global, bifand cu aceasta cifra a sasea luna de recorduri consecutive la capitolul vanzari.
  • Mai mult, al doilea semestru din 2016 a generat vanzari de aproape 550.000 de unitati la nivel international, fiind consemnat, in premiera, cel mai bun semestru din istoria brandului constructor de masini de lux.
  • O treime din vanzarile Mercedes au fost reprezentate de gama SUV de la Mercedes. Din cele peste doua milioane de autoturisme vandute in 2016, 700.000 au fost SUV-uri (Sport Utility Vehicle – vehicule de teren).

Brandul constructor de masini de lux este prezent si in Romania. Pe strazile tarii noastre circulau, la finalul anului 2016, peste 144.000 de autoturisme Mercedes-Benz. 

TOP Auto-schunn: Care sunt orasele din Romania cu cele mai multe autoturisme Mercedes-Benz? Dar masini din gama Mercedes GLE SUV?

La sfarsitul anului trecut, pe strazile Romaniei circulau peste 144.000 de masini Mercedes-Benz (este vorba numai de autoturisme, nu si de dube, camioane, autobuze, s.a.). Dintre acestea, 1312 erau autovehicule Mercedes-Benz GLE SUV.

  • Bucurestiul detine suprematia ca orasul cu cele mai multe autoturisme Mercedez-Benz. Capitala tarii este pe primul loc si ca numar al celor mai multe autoturisme Mercedes-Benz GLE SUV inmatriculate.

La sfarsitul anului trecut, pe strazile Bucurestiului erau peste 32.000 de automobile ale brandului german. Dintre acestea, aproape 1.000 de masini faceau parte din gama GLE SUV Mercedes-Benz.

  • Pe locul secund, la o distanta considerabila, se plaseaza Timisoara. In aceeasi perioada, in judetul Timisoara erau inmatriculate aproape 7.400 de autovehicule Mercedes-Benz. Orasul de pe Bega ocupa locul al patrulea insa la numarul SUV-urilor, cu numai 26 de masini Mercedes GLE SUV.
  • Podiumul este completat de Constanta, cu peste 6.400 de masini Mercedes. Orasul de la malul marii sta mai bine insa la numarul de SUV-uri GLE, cu 39 de autovehicule inmatriculate in acest judet.
  • Pe locul patru este Cluj. Pe strazile judetului transilvanean circulau la 1 ianuarie 2017 aproape 5.700 de masini Mercedes. Dintre acestea 32 de masini erau din gama GLE SUV.
  • Aradul este urmatorul oras in top, acolo unde reprezentanta Auto-schunn Romania este dealer autorizat Mercedes-Benz. In judetul Arad circulau la finalul anului 2016 aproape 4.200 de autoturisme Mercedes, dintre care 21 erau din gama GLE SUV.
  • Merita consemnat si orasul Sibiu, care ocupa locul al treilea in ceea ce priveste numarul de masini din gama SUV a Mercedes. Din cele peste 3.800 de autoturisme Mercedes care erau in acest judet la finalul anului 2016, 36 erau GLE SUV. Si aici, de asemenea, Auto-Schunn Romania este dealer autorizat Mercedes-Benz.

Sursa: https://www.auto-schunn.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.