Mesteru Manole va pune la dispozitie online tabla zincata cu dimensiunea de 1x2m si grosimi diferite de 0.3,0.4,0.5,0.6 si 0,8mm pentru ca dumneavoastra sa puteti comanda simplu si rapid fix produsul de care aveti nevoie. Tabla zincata este alegerea potrivita atunci cand sunt necesare costuri reduse si o rezistenta relativ ridicata. Tabla zincata este un material cu o larga utilizare mai ales in industria auto, industria constructiilor, poduri, tunuri, rame electrice, acoperisuri, sisteme de aer conditionat, copertine, etc.
Tabla zincata este de fapt o tabla de otel careia i s-a aplicat un strat de zinc pentru a prevenii coroziunea in timp. Stratul de zinc cu care este acoperita tabla pe ambele parti o protejeaza impotriva coroziunii si astfel tabla nu rugineste si are o durata mare de utilizare oferind aceleasi proprietati. Cu cat stratul de zinc este mai gros, cu atat rezistenta tablei creste semnificativ. In cazul unui cantitati normale de zinc aplicate, mediul in care tabla este utilizata va fi cel mai important factor de coroziune. Rata pe care o are stratul de zinc in zonele industriale este mai scazuta in comparatie cu zonele rurale unde aerul este mai putin poluat. In plus, durata de viata a tablei zincate poate fi si de 5-10 ori mai mare daca aceasta este folosita in mediul interior si nu in cel exterior. Acest strat de zinc face ca tabla zincata cumparata online de la Mesteru Manole sa aibe o rezistenta indelungata in timp si ca aceasta sa reziste foarte bine la interactiunea cu apa, zapada, gheata, soare, praf etc.
Cum se taie tabla zincata?
Este recomandat ca pentru debitarea tablei zincate sa se foloseasca ghilotina, foarfeca, debitarea cu jet de apa sau orice alta varianta care nu duce la supraincalzirea acesteia. Taierea tablei zincate cu flexul sau cu aparatul cu oxiacetilena va duce la deteriorarea stratului de zinc si evident la pierderea proprietatilor pe care acesta la ofera. De asemenea, gaurirea tablei este recomandat sa se faca la rece prin decupare.
Cum se imbina tabla zincata?
Este recomandat ca imbinarea tablei zincate sa fie facuta cu ajutorul suruburilor si a niturilor. Tabla zincata poate fi de asemenea sudata, dar avand in vedere ca temperatura de topire a zincului este mai scazuta decat cea a fierului, stratul de zinc va fi afectat.
Unde se utilieaza tabla zincata?
- Constructii – oblon, copertina, usa, perete separator, acoperisur, parapete
- Masini – usa, aripa, plafon, capota
- Electrocasnice – masina de spalat, frigider, aragaz, aer conditionat, ventilator, cuptor cu microunde
- Alte utilizari – panouri electrice, carcase metalice
Pentru informatii si consiliere de specialitate il puteti suna oricand pe Mesteru Manole la unul dintre numere de telefon de mai jos:
- Materiale de constructii / Metalurgice / Amenajari pentru interior: 0741 238 406
- Instalatii si produse electrice: 0740 105 584
- Instalatii termice / Instalatii si obiecte sanitare: 0740 105 588
- Organe de prindere si asamblare / Scule si unelte / Protectia muncii: 0740 105 588
Pentru a vedea toata gama de produse disponibile online, accesati site-ul www.mesterumanole.ro.