Afaceri — 28/10/2016 at 18:23

Sigilarea dentara – o metoda simpla si eficienta de preventie a cariilor la copii recomandata de Circo Dentistry Center

by

Perierea corecta a dintilor reprezinta o provocare atat pentru copii, cat si pentru adulti. Cu cat copilul este mai mic, este cu atat mai greu sa fie obisnuit cu o igiena orala riguroasa. Neplacerile cauzate de folosirea periutei de dinti aduc cu sine refuzul igienizarii orale. Atunci cand periajul dintilor nu face parte din rutina zilnica a copiilor, cariile dentare nu întarzie sa apara. Fie ca sunt în faza incipenta sau cauzeaza dureri, cariile reprezinta un motiv de îngrijorare pentru parinti.

Cariile apar cel mai frecvent pe suprafata molarilor (masele) si a premolarilor deoarece acestia prezinta santuri si fosete care au rolul de a marunti alimentele. Caria este un proces distructiv al smaltului cauzat de un periaj dentar incorect sau incomplet care determina acumulari de placa bacteriana si resturi alimentare pe suprafetele dentare cu un efect de actiune acida asupra smaltului. Daca nu este prevenita sau interceptata în faza initiala, caria evolueaza cu distructie coronara si afectarea nervului, ducand la complicatii precum inflamarea si infectarea pulpei dintelui.

circo_dentistry_center_silvia_covrig_pedodontie_dentara

Pentru rezolvarea acestei probleme foarte des întalnite mai ales în randul copiilor, medicii de la Circo Dentistry Center recomanda sigilarea dentara – o metoda simpla si eficienta în prevenirea formarii cariilor. Sigilarea dentara este reprezentata de protejarea santurilor si fosetelor cu un sigilant îmbogatit cu particule de fluor, scazand riscul de aparitie a cariilor cu pana la 80%. Metoda este recomandata pentru dintii definitivi, în perioada 6-15 ani, dar si pentru dintii temporari. Sigilarile se fac imediat dupa eruptia completa a dintilor. Pentru a-i atrage pe micuti, sigilarile se pot face utilizand un sigilant colorat.

Procedeul e simplu si nu implica folosirea instrumentului rotativ (freza dentara), decat în anumite cazuri, scazand astfel starea de anxietate a copilului. Sigilantul este aplicat dupa periajul profesional al dintelui si poate fi de diferite culori, ceea ce îl face atractiv pentru micutii pacienti.” a declarat dr. Silvia Covrig, medic dentist specializat în pedodontie, Circo Dentistry Center.

Dieta si obiceiurile de igienizare însusite de copil determina rezistenta sigilarii. Este necesar ca dupa acest procedeu parintii sa-si însoteasca copiii la cabinetul stomatologic la un interval de 6 luni, pentru verificarea sigilarilor sau înlocuirea acestora daca este nevoie.

Trebuie retinut faptul ca o sigilare nu înlocuieste periajul dentar, ci favorizeaza autocuratarea prin eliminarea zonelor care retin resturile alimentare. Sigilarea împreuna cu aplicarea în cabinet de geluri pe baza de fluor previne formarea cariilor si aparitia durerilor dentare cauzate de acestea. Mai mult, experienta ne-a aratat ca acest procedeu scade riscul de aparitie a cariilor cu pana la 80%a mai adaugat dr. Silvia Covrig, medic dentist specializat în pedodontie, Circo Dentistry Center.

Autorii comunicatelor de presa si, respectiv, posesorii conturilor de pe Site sunt singurii responsabili pentru materialele publicate pe PR2Advertising.ro. Pentru detalii, consultati termenii si conditiile acestui site

Leave a Reply

Your email address will not be published.