Calculatoare / IT — 08/03/2017 at 18:26

Sfaturi pentru ingrijirea bateriei de laptop Asus

by

O baterie de laptop Asus nu se va deteriora repede, daca ai grija sa respecti cateva sfaturi de ingrijire, dar prin care vei reusi sa ii si prelungesti durata de viata!

Trebuie, dupa ce cumperi laptopul sa o lasi sa se descarce, apoi sa o lasi sa se incarce complet. Apoi, dupa formatare, bateria poate sa fie incarcata, prin urmatoarele cicluri, undeva pana la 70%-80% din capacitate.

Bateria de laptop Asus trebuie sa stea mereu departe de surse de caldura. Pastreaz-o cat mai rece, pentru ca astfel scade riscul degradarii premature a aceteia. Nu sta niciodata sa scrii in pat sau sa te uiti la film culcat! Eventual sa mai si pui laptopul pe o perna sau pe o patura! De ce? Pentru ca este total dunator pentru baterie! Notebookul tau nu va mai putea sa faca ciclul de racire cum trebuie, de aceea apar si problemele.

Nu face foarte multe repetari de incarcare-descarcare a bateriei

Nu este nevoie decat la inceput de un asmenea ciclu sau de trei ori, pentru ca bateria sa se formateze cum trebuie. Dupa aceea, aceste cicluri nu numai ca sunt inutile, dar pot sa aiba o influenta neagtiva asupra acumulatorului, sa ii atenueze durata de viata. Oricum, este bine sa te documentezi si pe internet in legatura cu modelul de baterie laptop Asus pe care il ai, in cazul in care exista neclaritati!

Din cand in cand, bateria trebuie sa fie scoasa din compartimentul special dedicat, pentru a fi stearsa. In acest fel, contactele se vor produce n continuare cum trebuie. De asemenea, trebuie curata fi compartimentul in care sta bateria. O baterie de laptop Asus perfect ingrijita este una care o sa dea un randament maxim, care nu va trebui sa fie inlocuita chiar inainte de expirarea perioadei de garantie.

Daca esti nevoit sa o scoti afara din laptop, cel mai bine este sa o incarci complet, pentru ca daca o pui la pastrat descarcata, s-ar putea ca data viitoare cand vrei s o folosesti sa nu mai mearga, ceea ce nu este deloc de dorit.
Depozitarea bateriei de laptop Asus se face intr-un loc cu o temperatura care sa nu depaseasca 20-22 de grade.

Autorii comunicatelor de presa si, respectiv, posesorii conturilor de pe Site sunt singurii responsabili pentru materialele publicate pe PR2Advertising.ro. Pentru detalii, consultati termenii si conditiile acestui site

Leave a Reply

Your email address will not be published.