Auto — 27/03/2017 at 13:48

Patru motive pentru care merita sa iti cumperi masina second hand

by

Multi oameni atunci cand aud de masini second hand se gandesc la autovehicule cu defectiuni, cu vopseaua sarita sau jantele ruginite, pe parbrizul carora se afla o hartie cu mesajul „de vanzare”. Aceasta imagine nu mai este una potrivita in conditiile in care piata masinilor second hand este in continua crestere, iar optiunile de a cumpara un astfel de autovehicul depasesc cu mult vanzatorul de la coltul strazii care incearca sa te pacaleasca. Sigur ca exista in continuare si astfel de dealeri care incercand sa vanda clientilor naivi masini de proasta calitate la preturi ridicate, dar exista si multe masini second hand certificate, care arata ca noi.

Daca esti inca reticent in ceea ce priveste achizitionarea unei masini la mana a doua, iti prezentam cateva beneficii.

Preturi mai mici

Este frumos sa conduci o masina noua, dar kilometrajul cu o singura cifra inseamna si un pret considerabil, mai ales daca vorbim despre modele de masini performante. Diferenta de pret intre o masina noua si una second hand poate fi una considerabila. De exemplu, pretul unei masini scade in primii doi ani cu 25 %, iar in primii 3-4 ani poate scadea pana la 50% din pretul initial cu care a fost achizitionata de primul cumparator. In plus, atunci cand achizitionezi o masina noua in leasing, dobanda va fi mai mare decat atunci cand cumperi o masina second hand cu un credit de nevoi personale.

Varietatea

Ai pus ochii pe un Jeep Wrangler din 2005 sau poate iti doresti un Mustang Turbo din 1979? Atunci cand esti in cautarea unui model mai vechi de masina, sansele sa o gasesti in stare noua sunt aproape 0. Astfel, atunci cand iti cumperi o masina la mana a doua vei putea alege dintr-o gama mult mai vasta decat daca vei cumpara una noua si trebuie sa te limitezi la modelele care au fost lansate in ultimii ani.

Piese ieftine

O masina uzata inseamna o masina care este mai veche de 3-4 ani. Asta inseamna ca si piesele pentru ea sunt gasite la preturi mai mici. O masina noua are nevoie de piese originale, iar acestea sunt mai scumpe si nu poti apela la piesele aftermarket. Evident ca si aici intervine modelul de masina ales, pentru ca un model foarte rar are si piese rare, care de multe ori nu se gasesc la noi in tara si va trebui sa asteptam dupa comanda mai mult timp.

Pret minim care nu se depreciaza

Desi se spune ca masinile isi pierd valoarea repede, afirmatia nu este valabila si in cazul masinilor second hand. Specialistii sustin ca o masina second hand scade, intr-adevar, dar scaderea se face doar pana la un anumit prag. De exemplu, un BMW E46 costa intre 3.000 si 4.000 de euro, iar el isi va pastra valoarea si in anii viitori. Ca doar nu va ganditi ca veti putea gasi masina la anul, spre exemplu, la un pret de 2.000 euro.

Sfatul nostru este sa nu va bucurati de preturile nepotrivit de mici, care nu se justifica in raport cu vechimea, kilometri sau dotarile masini. Apelati la dealeri autorizati care va ofera garantii, asa cum este CarsOnTheWeb.

 

 

Autorii comunicatelor de presa si, respectiv, posesorii conturilor de pe Site sunt singurii responsabili pentru materialele publicate pe PR2Advertising.ro. Pentru detalii, consultati termenii si conditiile acestui site

Leave a Reply

Your email address will not be published.