Marimea ideala a unei carje

 

O carja este un obiect din lemn folosit de oamenii cu dificultati locomotoare pentru sustinere. Acesta nu trebuie folosit pentru a sustine toata greutatea corpului ci pentru a ajuta la sprijinul partial al corpului. Nu conteaza ca te descurci sa ajungi dintr-un loc in altul pe ambele picioare. Daca simti ca stai prost cu echilibrul, atunci ar fi mai bine sa previi eventuale accidente prin a folosi o carja.

Acest articol contine sfaturi care te vor ajuta sa faci o alegere cat mai informata si nu este menit sa tina locul unei vizite la medic. Pentru o diagnoza precisa, consulta-ti medicul ortoped.

Pentru a calcula in mod corect marimea unei carje, va trebui, in prima faza, sa ii scoti capatul de plastic si sa masori lungimea batului de lemn.

 

Cum afli marimea optima a carjei tale?

Daca ai intrat intr-un magazin cu produse ortopedice pana acum, cu siguranta ai observat ca sunt diferite modele si marimi de carje. Ai doua metode prin care poti calcula marimea optima pe care noua ta carja va trebui sa o aiba:

  1. Poarta incaltamintea pe care ai purta-o in mod normal atunci cand mergi pe strada, masoara-ti inaltimea (nu te baza pe faptul ca iti cunosti deja inaltimea, se poate sa fi scazut unul sau doi centimetric de cand te-ai masurat ultima data in urma cu cativa ani), imparte la doi, adauga un centimetru si vei afla cat de mare va trebui sa fie carja.
  2. La fel, purtand incaltamintea pe care ai purta-o in mod normal, stai in picioare si masoara distanta de la pamant la incheietura palmei. De obicei, rezultatul va fi acelasi cu cel calculate folosind prima metoda.

 

Sfaturi aditionale

  • Asigura-te ca, in momentul in care te sprijini pe carja, antebratul tau este la 15-20 de grade fata de bastonul care sta drept pe pamant.
  • Pentru a-ti urma activitatile de zi cu zi cu mai multa usurinta si fara sa fii prea mult incomodat, este indicat sa folosesti carja cu mana stanga in cazul in care esti dreptaci si vice-versa daca esti stangaci.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.