Educatie / Cultura — 05/04/2017 at 18:38

Limbajul cainelui de companie

by

Limbajul cainelui de companie este un element foarte important in relatia noastra cu acest membru al familiei. Cainii sunt animale sociabile, iar lumea lor este alcatuita din stimuli senzoriali: vaz, miros, auz. Ei vorbesc si este responsabilitatea noastra sa intelegem ce ne comunica.

Semnalele de calmare fac parte din limbajul cainilor, iar cainii le folosesc atat unii fata de altii, cat si cu oamenii. Este felul lor de a comunica stari, reactii, atitudini, emotii. Cainii folosesc acest limbaj si in relatia cu noi pentru ca este singura modalitate de comunicare pe care ei o cunosc.

“Semnalele de calmare” este un termen care a fost folosit prima data de Turid Rugaas in cartea ei On talking terms with dogs, publicata in anul 1996. Aceasta carte contine rezultatele cercetarii pe care Turid a inceput-o in anii 80 cu scopul de a obtine o harta a semnalelor pe care cainii le folosesc pentru a comunica intre ei.

Aceste semnale sunt foarte importante pentru ca daca nu suntem atenti la ele sau pedepsim cainele pentru ca le foloseste, riscam sa-i facem rau patrupedului.

“Trebuie sa invatam sa intelegem limbajul cainilor ca sa putem intelege ce vor cainii sa ne transmita.

Acesta este secretul daca vrem sa avem o viata linistita impreuna”, spune Turid.

Turid a identificat un numar de 30 de semnale.

Dintre acestea, iata 9 semnale de calmare care fac parte din limbajul cainelui:

  1. Cainele casca
  2. Cainele se linge pe nas
  3. Cainele isi intoarce capul sau corpul
  4. Cainele manifesta play bow – invitatia la joaca
  5. Cainele miroase pe sol
  6. Cainele merge incet
  7. Cainele intepeneste in pozitie – freezing
  8. Cainele sta in sezi sau ridica o laba
  9. Cainele merge desenand un arc de cerc

Pentru a vedea care sunt situatiile in care cainele manifesta aceste semnale de calmare, te invit pe site: cateldecatifea.ro

Informatii despre companie
Gipmedia.ro ofera companiilor si antreprenorilor servicii de web-design si social media marketing.
Cateldecatifea.ro este un proiect realizat si sustinut de Gipmedia.ro cu scopul de a educa si informa stapanii de caini. Te invitam sa tinem legatura si pe Facebook!

Date de contact
Contact: Iulia-Cristina Uta (blogger@cateldecatifea.ro)
Tel: 0745.548.400
email: blog@cateldecatifea.ro

Autorii comunicatelor de presa si, respectiv, posesorii conturilor de pe Site sunt singurii responsabili pentru materialele publicate pe PR2Advertising.ro. Pentru detalii, consultati termenii si conditiile acestui site

Leave a Reply

Your email address will not be published.