Iluminarea eficienta, rol central in functionalitatea deplina a bucatariei

Fiecare camera care compune locuinta noastra are nevoie de un anumit tip de iluminare, in fuctie de activitatile pe care le desfasuram, de nevoia de lumina in mai mica sau mai mare masura. Daca in dormitor vom opta pentru un sistem de iluminare mai discret, compus din cel clasic, instalat in plafon si eventual o veioza pentru citit inainte de culcare, in sufragerie vom alege ca instalatia de iluminare sa aiba si rolul de a pune in valoare mobilierul si decoratiunile, iar in bucatarie ne vom orienta pentru a obtine suficienta lumina atat pentru gatit, cat si pentru servirea mesei.

De aceea, tinand cont de zonele functionale ale bucatariei, sistemul de iluminare din aceasta incapere trebuie bine gandit si instalat corect, tinandu-se cont de dimensiunile acesteia, precum si de posibilitatile de luminare naturala, de pe timpul zilei, oferite de pozitionarea si de marimea ferestrelor. Astfel, este recomandat ca pentru transpunerea in realitate a ideilor noastre in materie de iluminare artificiala a acestei camere sa apelam la serviciile unei firme autorizate in domeniu, precum 07Hanndyman, care dispune de o echipa de specialisti cu experienta.

Pentru a identifica cele mai eficiente solutii in acest sens, apeleaza la 07Handyman pentru un electrician, care, dupa ce va evalua situatia la fata locului, iti va putea oferi alternativele corespunzatoare, in cazul in care ideile tale nu sunt cele mai potrivite. De asemenea, echipa de la 07Handyman are electricieni autorizati ANRP (Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei), iar fiecare lucrare pe care o vor efectua este insotita de garantie.

Acestia iti vor monta in functie de preferintele tale sistemul de iluminat care sa-ti ofere in bucatarie vizibilitatea optima atat pentru activitatea de gatit, cat si pentru zona destinata servirii mesei. Sfaturile si recomandarile sale te vor ajuta in identificarea celor mai potrivite corpuri de iluminat pentru bucatarie si cu siguranta iti vor indica pe cele care dau o lumina calda, mult mai potrivita pentru acest spatiu in care fiecare dintre noi petrece mult timp.

Printre cele mai potrivite surse de iluminare eficienta in bucatarie sunt, alaturi de lustra din plafon, spoturile montate deasupra dulapurilor suspendate, tuburile fluorescente de mici dimensiuni, benzile si becurile tip LED , alaturi de un dispozitiv de reglare a luminozitatii, in functie de activitatile desfasurate la un moment dat, precum si pentru reducerea consumului.

De asemenea, montarea acestei instalatii de catre un electrician cu experienta ne va scuti de eventuale disfunctionalitati sau de o distribuire neuniforma a luminii la nivelul intregii camere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.