Dupa cum ai observat de multe ori mancarea acasa nu are niciodata gustul de la restaurant, chiar daca imprumuti reteta si o incerci de unul singur in propria bucatarie, gustul va fi mereu diferit. Explicatiile urmatoare nu trebuie sa te mire, ci sa le citesti si sa tii cont de ele daca iti doresti ca pe viitor sa prepari mancare la fel de gustoasa si de delicioasa precum cea pe care o mananci atunci cand iesi in oras sa iei masa.
Sunt mai multe motive pentru care gustul preparatelor de la restaurant e mai intens si mai aromat. Secretul bucatarilor consta in principal in calitatea ingredientelor folosite in specialitatile restaurantului. Cele mai multe localuri aleg sa incheie o colaborare sau un parteneriat cu un distribuitor de produse alimentare originale cu gust autentic din tara de provenienta pentru a oferi clientilor calitatea desavarsite a mancarurilor pregatite.
Dupa cum prea bine se stie, o parte dintre produsele alimentare si nu numai care au ca tara de destinatie Romania sunt mai slab calitative fie din cauza faptului ca sunt reprocesate, fie sunt folosite ingrediente mai ieftine pentru realizarea lor.
Ce produse alimentare sa folosesti pentru a obtine o savuare desavarsita?
Gustul autentic al unei retete il vei obtine cu succes daca vei tine cont de urmatoarele aspecte importante de urmat:
- Sarea
„Esti ca sarea in bucate” asa suna un vechi compliment pe care barbatii il spuneau gospodinelor pentru a le arata cat de mult le iubesc, pentru ca sarea este cea care da gustul mancarii si este unul dintre ingredientele de baza a preparetelor pentru ca ea elibereaza aromele. In restaurantele profesioniste, bucatarii cunosc acest lucru, iar sarea si piperul nu se fac lipsite de la nico masa. Fiecare ingredient in parte din reteta este asezonat de catre acestia pentru ca rezultatul sa atinga apogeul gustului bun.
- Sosul
De subliniat cuvantul „sos” deoarece daca mergem la cumparaturi si vom intinde mana la raftul din hipermarketuri sansele sa luam defapt un concentrat de rosii in locul unui sos bun si autentic sunt foarte mari. Desi la prima vedere aproape ca nu se poate face distinctia intre cele doua, daca se analizeaza mai de aproape eticheta produsului va fi mentionat pe aceasta daca este sau nu sos. Sosuri bune 100% autentice se pot gasi pe MarketSaponella care dau savoare si gust mancarurilor. Alegerea tipului de sos se face in functie de tipul de paste folosit impreuna cu acesta cat si de celelalte ingrediente ale mancarii.
- Esalot
Denumita si salota sau hasma, esalot este un mic ingredient-secret ce ii ajuta pe bucatari sa prepare adevarate minunatii. Acest ingredient nu trebuie subestimat pentru ca este precum o ceapa mai mica – aroma pe care o ofera mancarii este foarte puternica.
- Legumele si carnurile
Proprietarii restaurantelor fac provizii cu stock-uri obtine din fierberea legumelor si a carnurilor. In loc sa arunce apa ramasa, bucatarii o utilizeaza mai departe in retete, pentru a oferi arome mai patrunzatoare. Procedeaza si tu in acest fel si vei remarca diferentele.
- Untul
Reprezinta un alt ingredient pe care bucatarii profesionisti il folosesc in mancare. Fie ca este adaugat intr-un sos pentru a obtine o textura mai cremoasa, fie ca il utilieaza pentru a da o aroma mai placuta legumelor, un unt de calitate este cea mai simpla metoda prin care se poate face diferenta.
Tinand cont de aceste cinci aspecte se poate prepara o mancare aromata si delicioasa pe care sa o serviti acasa cu mare drag.