Afaceri, Constructii — 11/04/2017 at 14:46

Frezele melc-Uzinrom

by

Tehnologia a avansat destul de mult în ultimul timp, iar în prezent firmele de specialitate din această industrie trebuie să utilizeze utilaje şi echipamente de ultima generaţie pentru a le oferi clienţilor sai cele mai bune soluţii şi servicii pentru activităţile pe care le întreprind.Uzinrom Holding comercializează o gamă diversificată de produse consumabile şi echipamente precum Frezele melc.

Frezele melc sunt un instrument de tăiere folosit pentru a tăia cu dinții în piesa de prelucrat. Reprezintă o formă cilindrică cu dinți de tăiere elicoidala. Acești dinți au caneluri care se execută in lungimea frezei, care ajută la tăierea piesei. Există, de asemenea freze melc speciale, destinate uneltelor speciale, cum ar fi pinioanele de viteze.

Forma secțiunii transversale a dinților frezei melc reprezintă aproape aceeași formă ca și dinții unei roți dințate, care ar puta fi utilizată împreună cu produsul finit. Există mici modificări ale formei în scopuri generatoare, cum ar fi extinderea lungimii dintelui frezei melc pentru a crea un spațiu liber în rădăcinile mecanismului. Fiecare dinte freze este eliberată pe partea din spate pentru a reduce frecarea.

Cele mai multe freze melc sunt freze cu un singur filet, dar un filet dublu, triplu pot crește ratele de producție. Dezavantajul este că acestea nu sunt la fel de precise ca frezele melc cu un singur fir.  În funcție de tipul de dinți de angrenare, sunt personalizate frezele melc și frezele de uz general. Profilul dintelui este modificat pentru a adăuga putere și pentru a reduce dimensiunea și zgomotul cauzat de cuita de viteze.

Procedeul de prelucrare prin care dinții sau canelurile sunt tăiate în mod progresiv în piesa de prelucrat printr-o serie de tăieturi făcute de un instrument de tăiere freza melc. Comparativ cu alte procedee este relativ ieftin, destul de precis, fiind utilizat pentru o gamă largă de piese.

Procesul în care se foloseşte frezele melc, folosește o mașină de tăiat cu două axe oblice, una montata cu o piesă de prelucrat goală, iar cealalta folosind freza. Unghiul dintre axul plitei și axul piesei variază, în funcție de tipul de produs. De exemplu, dacă un pinten de viteze este produs, atunci freza melc este înclinata egal cu unghiul elice al frezei; în cazul în care o roată dințată elicoidală este produsă, atunci unghiul trebuie crescut cu aceeași valoare ca și unghiul elicei al roții dințate elicoidale. Cei doi arbori sunt rotiţi la un raport proporțional, care determină numărul de dinți de pe martor; de exemplu, pentru un singur fir, raportul de transmisie este de 40: 1. Freza se rotește de 40 de ori la fiecare rotire a semifabricatului, care produce 40 dinți în gol. Dacă freza are mai multe fire, raportul de viteză trebuie să fie înmulțit cu numărul de fire de pe freza. Freza melc este apoi ridicată în sus, iar piesa de prelucrat la fel, până când se obține adâncimea corectă pentru dinte.

Atunci când aveţi nevoie de soluţii tehnice inteligente, specialiştii Uzinrom vă stau la dispoziţie pentru a vă oferi consultanta în alegerea celor mai potrivite produse pentru activitatea pe care o aveţi.
Colaborează cu experţii în domeniu pentru a alege pompe hidraulice de calitate şi realizează o investiţie eficientă şi sigură prin intermediul companiei Uzinrom Holding!Pentru detalii si nelamuriri, www.uzinrom.ro ne sta la dispozitie

Autorii comunicatelor de presa si, respectiv, posesorii conturilor de pe Site sunt singurii responsabili pentru materialele publicate pe PR2Advertising.ro. Pentru detalii, consultati termenii si conditiile acestui site

Leave a Reply

Your email address will not be published.