“Fii tu eroul unui copil”… Ajută-l să meargă la școală!

Asociația Hermes București lansează în perioada 2 septembrie – 15 octombrie campania umanitară „Fii tu eroul unui copil”… ajută-l să meargă la școală.

Scopul campaniei este sprijinirea elevilor provenind din familii nevoiașe în județele Teleorman, Vaslui și Caraș- Severin și oferirea de îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite pentru ca acești copii să-și poată continua activitatea școlară în condiții normale, prin această acțiune participând la diminuarea abandonului școlar în rândul elevilor din ciclul primar și gimnazial de învățământ.

poza campanie

Obiectivele Campaniei Umanitare

Ø  Să readucem zâmbetul pe buze elevilor nevoiași din învățământul primar și gimnazial, prin oferirea de îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite (cel putin 200 de copii vor fi beneficiarii acestei campanii)

Ø  Sprijinirea acestor copii prin oferirea de rechizite pentru a-și putea desfășura activitatea școlară în condiții normale

Ø  Identificarea elevilor aflaţi în abandon sau risc de abandon şcolar în vederea menţinerii acestora în sistemul învăţământului guvernamental de zi;

Ø  Promovarea egalității de șanse “Și copiii nevoiași au dreptul la școală!” 

Ø  Dezvoltarea unor acțiuni de strângere de fonduri pentru susținerea elevilor nevoiași aflați în risc de abandon școlar din cauza conditiilor vitrege;

Ø  Încurajarea și sprijinirea educația copiilor cu risc de abandon școlar pentru dezvoltarea lor umană și profesională;

Ø  Informarea și implicarea societății civile în astfel de campanii!

În cadrul campaniei se va desfășura acțiunea de strângere de fonduri destinate copiilor nevoiași, școlari în clasele I-VIII, urmând ca în perioada 1 – 15 noiembrie să oferim 200 de pachete la elevi din:

Școala Gimnazială Sârbenii de Jos, Județul Teleorman

Şcoala Generală Lacul Babei, Județul Vaslui

Școala Generală Găvanu, Județul Vaslui

Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdana, Județul Vaslui

Scoala Gimnaziala Nr.1 Poienești, Județul Vaslui

Școala Gimnazială “Dr. I. Sârbu” Efimie Murgu, Județul Caraș-Severin

Asociația Hermes București lansează un apel pentru toți cei care cred în puterea educației. Oricare dintre noi poate fi eroul acestor copii nevoiași sprijinindu-i pentru a preveni ruptura abandonului școlar: să reclădim împreună puntea dintre COPII și ȘCOALĂ!

Donează acum!

Cont bancar (IBAN): RO57RZBR0000060014116844

 Despre Asociatia Hermes București

Asociația Hermes București este o asociație non profit ce și-a propus dezvoltarea societății prin derularea unor acțiuni educative, umanitare și social-filantropice. Din 2013 derulăm proiecte caritabile pentru copiii nevoiași pe care îi ajutăm să meargă în continuare la școală.

www.asociatiahermes.ro

https://www.facebook.com/hermesbucuresti/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.