Evita greselile in intretinerea botinelor pentru a le prelungi durata de viata

Asa cum probabil stii si tu, femeile iubesc zilele racoroase deoarece le ofera prilejul de a-si etala incaltamintele preferate – botinele! Acestea pot fi purtate in orice situatie, fie la tinute casual sau la tinute office sau chiar de birou. Iar daca trebuie sa mergi de la serviciu direct la o cina, botinele sunt alegerea potrivita, intrucat iti ofera sansa de a le asorta cu usurinta la tinutele tale.

Totusi, pentru a te putea bucura cat mai mult de botinele tale preferate, este recomandat sa iti indrepti atentia catre calitate, mai precis, sa achizitionezi botine din piele. Insa desi acestea sunt, intr-adevar, de calitate, este necesar sa le oferi grija si atentia potrivite, astfel incat sa le mentii calitatea si sa le prelungesti durata de viata. Pentru a-ti veni in ajutor, am decis sa iti aratam cateva dintre greselile pe care femeile tind sa le faca, si care deterioreaza botinele.

  1. Nu inghesui botinele in dulap! Uneori, din lipsa de spatiu, tindem sa aruncam botinele la intamplare in dulap. Astfel, ele ajung sa fie indoite, inghesuite si impachetate in cele mai stranii forme, iar acest lucru le deterioreaza. Fara sa ne dam seama, felul in care le indesam in cele mai inguste spatii le determina adeseori sa isi modifice forma, ajungand chiar sa arate ciudat, chiar si cand sunt incaltate. In loc sa le mai arunci la voia intamplarii, este indicat sa utilizezi un carton sau o piesa textila, care te va ajuta sa le mentii forma.

  2. Lasa-le sa se usuce inainte de a le tine intr-un loc inchis. Este foarte important locul in care iti tii botinele, in special daca acestea sunt umede. Stocarea botinelor umede le poate distruge forma, precum si sa le ofere diverse mirosuri neplacute. Este indicat sa nu le pui in dulap sau in cutie daca sunt umede. In schimb, asteapta ca acestea sa fie complet uscate, inainte de a le depozita la locul lor.

  3. Nu le tine la soare. In cazul in care obisnuiesti sa iti lasi incaltamintea afara, ai grija ca botinele sa fie ferite de razele directe ale soarelui. Razele soarelui au tendinta de a distruge culoarea acestora, astfel incat este indicat sa le protejezi cat de mult poti, ferindu-le, pe cat posibil, de lumina, atunci cand nu le porti.

  4. Nu le purta in fiecare zi. Botinele din piele sunt considerate accesorii de lux, iar specialistii in domeniu recomanda sa le tratezi ca atare. Purtarea aceleiasi perechi de botine zi de zi le poate deteriora, intrucat acestea se largesc si isi pierd din stralucire. Este recomandat sa faci pauza de cel putin o zi intre purtari, pentru a le oferi timpul necesar sa se usuce complet dupa purtare, evitand astfel si mirosurile neplacute care pot aparea.

  5. Utilizeaza produse de ingrijire pentru incaltaminte. Conform specialistilor in domeniul incaltamintei, botinele din piele necesita o ingrijire asemanatoare pielii tale. Astfel, este recomandat sa utilizezi diverse produse, de tipul spray-urilor pentru ingrijirea pielii botinelor. De asemenea, este recomandat sa protejezi si talpa acestora, aplicand o protectie pe aceasta. Spary-ul este recomandat sa il utilizezi de cateva ori pe saptamana, in special in cazul in care porti aceeasi pereche de botine cu o frecventa mare.

  6. Curata-le dupa purtare. Este important sa iti cureti botinele la finalul fiecarei zile in care le-ai purtat. Pentru aceasta, este recomandata sa folosesti o perie din par de cal, sau o piesa textila. Pentru curatare, poti utiliza un sapun usor sau detergent diluat cu apa. Evita sa tii botinele sub jet direct de apa. De asemenea, o curatare profunda si o ingrijire pe masura este necesar sa fie facuta cel putin o data pe sezon.

Asa cum ai observat, folosind cateva metode simple de ingrijire, poti prelungi viata botinelor tale, pentru a te bucura de ele cat mai mult timp posibil. Nu uita ca botinele din piele naturala sunt un accesoriu de lux, astfel ca ele necesita o atentie pe masura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.