Evaluarea performantei angajatilor prin proiecte de mystery shopping

client misterios si firma de mystery shoppingNenumarate companii din Romania, au inceput in ultima perioada, sa-si indrepte atentia catre diferitele firme ce ofera servicii specifice de mystery shooping. Modul cum acest program este implementat in diferitele sucursare,  pentru verificarea calitatii personalului, este din cel mai simplist dar foarte eficient.

Modul cum aceste firme de mystery shopping lucreaza este unul cu totul unic. Mare parte din munca depusa in acest proiect ii se datoreaza acelui client misterios, persoana delegata din partea firme pentru verificarea angajatilor. Acest client misterios este foarte atent ales in functie de calitatile lui, dintr-o baza de date precisa, intocmai ca acesta sa poata evalua corect posibilele probleme ce pot aparea.

Urmarind un scenariu foarte bine pus la punct dinainte, acest client misterios se va deplasa in unitatea evaluata, sub infatisarea unui client normal ce este interesat de anumite servicii sau produse. Important aici este faptul ca, firma angajatoare cat si personalul, nu va avea informatii despre acest client misterios si nici de momentul cand acesta va aparea. Aceste informatii sunt ascude deoarece persoana ce va vizita unitatea, sa nu fie influentata de alti factori interni sau externi.

Beneficiile in urma unui astfel de proiect de mystery shopping

In primul rand, ceea ce in general urmaresc majoritatea firmelor atunci cand doresc sa implanteze intern un astfel de proiect, este modul cum angajatul comunica cu clientul si masura in care acesta respecta si urmareste regulile impuse.

Un alt beneficiu, in urma informatiilor stranse de acest client misterios, este data de pozitia in care se afla compania si modul cum diferitii clienti sau potentiali clienti vad in realitate produsele sau serviciile oferite.

In urma raportului intocmit de acel client misterios si firma de mystery shopping, compania in cauza poate lua masuri imediate sau poate implementa noi strategii pentru ca diferitele probleme ce pot aparea sa se diminueze sau rezolva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.